BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.495,00
HABER /  GÜNCEL

YÖKDİL sonuçları bugün mü açıklanıyor saat kaçta?

22 Eylül Cumartesi günü düzenlenen beşinci YÖKDİL sınavının ardından gözler şimdi sonuçlara çevrildi. YÖKDİL sonuçlarının bugün yani 12 Ekim'de saat 18.00'e kadar açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar ise yokdil.yok.gov.tr adresinden sınav takviminden duyurulacak.

Abone ol

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu 22 Eylül'de sınava girenlerin gündeminde. Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan YÖKDİL sınav sonuçlarının bugün gün içinde açıklanması bekleniyor. YÖKDİL sınav sonuç görüntülemesi ise yokdil.yok.gov.tr adresinden olacak. Sınav sonuç itirazları için ise 10 lira ödenecek. 

Geçmiş dönemlerde düzenlenen YÖKDİL sınavlarının sonuçları, sınavın üzerinden 18 gün geçmesiyle birlikte erişime açılmıştı. Bu bilgiler ışığında beşinci YÖKDİL sınavına ait sonuçların 12 Ekim yani bugün tarihinde erişime açılabileceği tahmin ediliyor. 

Sınav sonuçları “yokdil.yok.gov.tr” adresinden açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır.

İTİRAZ ETME ÜCRETİ KAÇ PARA: İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ: İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK: Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.