BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

YÖK Başkanına şok inceleme

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başladı. İncelemenin zamanlaması ilginç. Nedeni ise;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlattı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı bu incelemenin sebebi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın "geceyarısı bildirisi"... Özcan Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylanır onaylanmaz bir geceyarısı yayınladığı bir bildiriyle "Anayasanın verdiği güçle türbanın üniversitede artık serbest olduğunu" söylemiş ve rektörlere türbanlı öğrencilere okullara almalarını "emretmişti"

BAŞKAN GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI

Bu bildirinin ardından YÖK Başkanı hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın bugün işleme koyduğu suç duyurusunda ise "YÖK Başkanı'nın böyle bir bildiri yapma yetkisi yoktur. Bu yetki YÖK Genel Kurulu'na aittir. Başkan görevini kötüye kullanmıştır" deniliyor.

İNCELEMENİN ZAMANLAMASI İLGİNÇ

Savcılığın incelemesinin zamanlaması da haylı dikkat çekici... Bugün Dengir Mir Mehmet Fırat savcıları göreve çağırmıştı ama o rektörler için yapmıştı bu çağrıyı. Mir Mehmet Fırat'ın çağrısının hemen ardından başlatılan incelemenin zamanlaması ise bu açıdan manidar...

Ancak savcılık YÖK Başkanı hakkında sadece inceleme yapabilecek. Çünkü soruşturma hakkı bulunmuyor. Bu yetkiyi MEB veriyor.