BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,51
HABER /  GÜNCEL

B.Çekmece yeşillenecek

Büyükçekmece Belediyesi herşeyi yeşile boyayacak. Bahçelere 3 adet ağaç dikme mecburiyeti getirildi

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi aldığı kararla, Büyükçekmece’de yeni yapılan tüm binaların, çatı örtü malzemesinin yeşil renkli olmasını ve yeni bina yapacakların bahçelerine 3 adet ağaç dikme mecburiyetini getirdi.

Büyükçekmece Belediyesi Encümen kararı alarak, yeni yapılan tüm konutların çatılarının yeşil yapılmasına karar verdi. Binaları yapacak iskan sahiplerine de binalarının bahçelerine en az 3 ağaç dikmelerini şart koşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Bizler ilçemizi her yıl biraz daha yeşillendirmek için çeşitli faaliyetler düzenleyerek ağaç dikmeye çalışıyoruz. Ancak dikilen ağaçların bakımı konusunda vatandaşların pek duyarlı olduğunu söylemek mümkün değil.Bu projeyi hayata geçirmemizin asıl maksadı vatandaşlarımız diktikleri ağacın bakımını da bizzat kendileri üstlensinler”dedi.

Amacımız halkımızı da bu projemize katkıa bulunması için zor orta . Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla uygulanacak ve denetlenecek olan bu uygulamada, iskan için müracaat eden bina sahipleri, binadaki her bağımsız bölüm başına bahçelerine, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün belirlediği cinsten, en az üç metre boyunda 3 ağaç veya bahçenin durumuna göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce belirlenen sayıda ağaç dikecekler. Ağaçları dikmeyen binaların iskanları verilmeyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Daha önce belirttiğimiz gibi, hedefimiz insanlarımızın huzur ve mutluluk içinde, yeşil bir Büyükçekmece’de yaşamalarını sağlamaktır. Bunun için Belediyemizin cadde ve sokaklara diktiği ağaçların dışında, bina bahçeleri de, dikilen ağaçlarla Büyükçekmece’yi yemyeşil bir çevreye kavuşturacaktır. Aldığımız bu karar ile birlikte bundan böyle daha yeşil bir Büyükçekmece hayalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.