BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  DÜNYA

Yoğun bakımdaki çocuğun annesi konuştu

Mersin’de babasıyla birlikte kalırken 10 günlüğüne teslim edildiği annesinin evinde feci şekilde dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırıl...

Abone ol

Mersin’de babasıyla birlikte kalırken 10 günlüğüne teslim edildiği annesinin evinde feci şekilde dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki kız çocuğu Nazar Y.’nin suçlanan annesi gözyaşları içinde önemli açıklamalar yaptı.
Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önce boşanan Hüseyin Y. ve Serap A. çiftinin tek çocuğu olan 9 yaşındaki Nazar Y., mahkeme kararı ile babasıyla birlikte yaşarken, 10 gün önce ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle babasının hastaneye yatması üzerine annesine teslim edildi. Ancak, 4. sınıf öğrencisi küçük kız çocuğu önceki gün, feci şekilde dövülmüş halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde darp kaynaklı morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Y., solunum cihazına bağlanarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ÜVEY BABA TUTUKLANDI
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kız çocuğunun annesi Serap A. ile dini nikahlı kocası Ayhan A.’yı gözaltına aldı. Serap A., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Ayhan A. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.
Hastanede yaşam mücadelesi veren Nazar Y.’nin babası Hüseyin Y. ve akrabalarınca, çocuğun bu duruma düşürülmesinden sorumlu olduğu ileri sürülen anne Serap A., gözyaşları arasında kendini savundu. Acı çektiğini belirten Serap A., kızını bu duruma getiren kişinin 1,5 yıldır birlikte yaşadığı Ayhan A. olduğunu öne sürerek, "Kapı sürekli kilitliydi. Ben engel olmaya çalıştıkça beni de dövdü. Bağıramadım, çağırmadım, kimseye haber veremedim. Polisi aramak istedim ancak sürekli yanımdaydı. Ben de çok kötü durumdayım, çocuğumun yerine ben yatsaydım keşke hastanede. Herkes beni suçluyor ama içeride neler yaşadığımı bilmiyorlar. Beni de sürekli dövüyordu. Gözümü patlattı, bacağım hala morluklar içinde" dedi.
Ayhan A.’nın, çocuğunu sadece uyumadığı ve söz dinlemediği için dövdüğünü anlatan Serap A., "’Ayhan ne olur bırak yatmazsa yatmasın yapma’ dedim ama beni dinlemedi. 4-5 gün boyunca her gün üst üste hem kızımı hem beni dövdü" diye konuştu.
İlk çocuğunun doğumdan sonra öldüğünü ve daha önce bir evlat acısı yaşadığını söyleyen Serap A., "Nazar’ıma bir şey olursa ben ölürüm, biterim, yaşayamam. Savcılık ’uzaklaştırma’ kararı aldığı için kızımı gidip göremiyorum. Zaten, babasının akrabaları da sürekli ’gelirse öldürürüz’ diye haber gönderiyor. Onu görmeyi çok istiyorum ama tepki almaktan korkuyorum" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUĞUMU ISIRIYORDU"
Ayhan A.’nın çocuğunu makarna süzgeci ile dövdüğünü söyleyen Serap A., şöyle devam etti: "Makarna süzgeci ile defalarca vurdu. Bir de ince bir çubuk vardı onunla dövüyordu. Teni hassas olduğundan kızımın vücudu çabucak morarıyordu. Ayhan, bir keresinde yaptığından pişman olup ağladı ve kızımın yanına gidip özür diledi. Ama yine sonrasında dövmeye devam etti. Polisi arayacağımı söylediğimde ise çocuğumu öldürmekle tehdit etti. Bu da yetmiyormuş gibi çocuğumu ısırdı. Onu 1,5 yıldır tanıyorum; tanımaz olaydım, sevmez olaydım."

9 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Öte yandan, beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde darp kaynaklı morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Y.’nin, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde solunum cihazına bağlandığı yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hastane önünde doktorlardan gelecek iyi haberi bekleyen baba Hüseyin Y., "Şu anda kızımın beyninde kanama var ve şuuru yerinde değil. Solunum cihazına bağlı. Doktorlardan henüz net bir bilgi alamıyoruz. Kızımı bu hale getiren şahsın Allah bin türlü belasını versin" dedi.
Annesinin, kızı için döktüğü gözyaşlarını, ’timsah gözyaşı’ olarak değerlendiren baba Hüseyin Y., "Yalan, annesinin o gözyaşlarına inanmıyorum. Hepsi timsah gözyaşı. Çocuğumu o da dövmüştür" diye konuştu.
(İHA)