BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  GÜNCEL

Yine Kurtlar Vadisi tepkisi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği dizinin yayından kaldırılmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Resul Ercan, "Kurtlar Vadisi Terör
dizinin yayından kaldırılmasını anlayamadık" dedi.

Şube binasında yaptığı açıklamada, Kurtlar Vadisi Terör adlı dizinin yayından kaldırılmasına üzüldüğünü, toplumun bu gibi dizilerle aydınlatılması gerektiğini ifade eden Resul Ercan, "Kurtlar Vadisi Terör dizisinin ilk bölümünü bir asker olarak beğeni ile izledik. İlk bölümünde bahsedilen şehit anasının durumu bizleri çok üzmüştü. Ama dizinin yayından kaldırılmasını anlayamadık" dedi.

Türkiye genelinde şehit ve gazi haberlerinin çok kısa olarak verildiğini, bu konuya gerekli önemin verilmediğini savunan Ercan, "Hrant Dink cinayetine ait haberler günlerce canlı yayınlar yapılarak yayınlandı. Ama bir şehit haberinin televizyonlarda veriliş süresi ise 1 dakika ile sınırlı tutuluyor. Birileri çıkıp 'Biz Hrant Dink'iz' dedi. Ama hiç kimse çıkıp da 'Biz Soner Astsubayız' demedi.

Dink'le aynı gün şehit olan Soner Astsubay'ın haberi bir çok televizyonda hiç yayınlanmadı. Bu ve bu gibi olayları esefle kınıyoruz" diye konuştu.

Türk milletinin tarihinde ve dininde müstesna bir yere sahip olan şehitlik ve gazilik unvanlarının herkese nasip olmayacak kadar yüce makamlar olduğunu kaydeden Resul Ercan, "Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır.

Şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı yakınlarına ve kahraman gazilerimize her zaman azami ihtimamı göstermek sorumluluğundayız" dedi.