BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  DÜNYA

Yıllarca kendisinin diye büyüttüğü çocuklar eniştesinin çıktı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir kişi, çocuklarının başkasının çocukları olduğunu öğrenince eski karısına ve çocuklarının babasına dava açt...

Abone ol

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir kişi, çocuklarının başkasının çocukları olduğunu öğrenince eski karısına ve çocuklarının babasına dava açtı. Mahkeme, kadını ve çocukların babası olduğu iddia edilen şahsı toplam 19 bin 594 lira tazminat ödemeye mahkum etti.
Görücü usulüyle 23 yıl evlenen Çürümez çiftinin 16 yaşında bir kızı, 19 yaşında da bir oğlu oldu. 4 yıl önce İstanbul’a çalışmaya giden Osman Çürümez, bir süre sonra çocuklarıyla Ankara’daki ailesinin yanına yerleşen Nimet Ş.’nin "Çocuklar senden değil" demesiyle yıkıldı. Çift 2009 yılında boşanırken, Çürümez mahkemeye başvurup DNA testi yaptırdı ve çocukların kendisinden olmadığı kesinleşti.

“HAYATIMI KARARTILAR”
Osman Çürümez, eski eşi Nimet Ş. ve çocukların babası olduğunu iddia ettiği ablasının kocası Ahmet Y.’ye 100 bin TL’lik maddi, 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. İzmir 6’ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada hurdacılık yapan Osman Çürümez, "Yıllarca çocuklara ben baktım. Onların her şeyine koşturdum. Ama çocuklar benim değilmiş. Çocuklarımın babası, benim eniştemmiş. Beni topluma rezil ettiler. Bu olaylar benim psikolojimi bozdu. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüm. Benim hayatımı karartılar" dedi.

20 BİN TL ALDI
Mahkeme Başkanı Hakim Orhan Demir, davanın kısmen kabulüne karar verdiğini belirterek, Nimet Ş. ile Ahmet Y.’yi yasal faizi hariç 9 bin 594 lirası maddi, 10 bin lirası manevi olmak üzere toplam 19 bin 594 lira tazminat ödemeye mahkum etti. Osman Çürümez’in avukatı Sedat Süner, verilen tazminatın az olduğunu belirterek, kararı temyiz edeceklerini söyledi.