BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.410,81
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan babayı çıkarız çıkışı

Türk futbolunu derin bir kaosa sokan şike operasyonunda kritik süreç devam ediyor.

Abone ol

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanıklı davanın 4'üncü duruşmasında, 401 sayfalık iddianamenin 3 TRT spikeri tarafından okunması tamamlandı.

İLK OLARAK PEKER KONUŞACAK

Önümüzdeki hafta duruşmaların Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günü yapılacağı da alınan bilgiler arasında yer alıyor. Söz konusu günlerde ilk önce tutuklu sanık Olgun Peker ile bağlantılı sanıkların savunma yapacağı, daha sonra tutuklu sanık Aziz Yıldırım ile bağlantılı sanıkların savunmalarının alınacağı ifade edildi

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

"MAYISA KADAR TUTUKLUSUNUZ" 

Basın mensuplarına açıklama yapan Olgun Peker'in yanına gelen Aziz Yıldırım'ın, "Ne anlatıyorsun. Adam Mayıs'a kadar tutuklusunuz diyor" dedi. Pazartesi günü başlayacak yeni duruşmada önce tutuklu sanıklar Olgun Peker, Ömer Ülkü ve Coşkun Çelik'in savunmaları alınacak.

"BABAYI ÇIKARIZ"

Cemil Turan'ın, kızına "Cuma günü çıkarız" şeklinde seslenmesi üzerine Aziz Yıldırım, "Babayı çıkarız" dedi.

"SEN ÇIK BEN YATMAYA RAZIYIM"

Fenerbahçeli olarak bilinen 'Taka Mehmet' lakaplı eski futbolcu Mehmet Bastoncu, Aziz Yıldırım'a "Sen çık ben yatmaya razıyım" diye seslendi. Bu sözler üzerine Aziz Yıldırım'ın güldü. Aziz Yıldırım ise Bastoncu'ya "Benim rahatım iyi" dedi. Tutuklu sanıkların bugün saat 15:00 civarında Metris Cezaevi'ne sevk edilecek

YILDIRIM'DAN ESPRİ

 Yıldırım, elleri önde bağlı olarak duruşmayı izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a esprili şekilde ''Elini kaldır, saklama'' dedi. Bunun üzerine Kocaman, elini kaldırarak selam verdi.

"NEREDEN UYDURUYORSUNUZ BUNLARI?"

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya verilen arada basın mensuplarının bulunduğu bölüme yaklaşan Aziz Yıldırım, gazetecilere hitaben ''Söylemediğim şeyleri yazıyorsunuz. Nereden uyduruyorsunuz bunları?'' dedi.

SARI LACİVERT ATKI İLE GELDİLER

 Duruşmayı izlemek için gelen Fenerbahçeli sporcu ve yetkililerin sarı-lacivert atkı taktıkları gözlemlendi.  Duruşmaya verilen arada Aziz Yıldırım mahkemeye gelen Fenerbahçeli sporcular ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti.

MEMLEKETTE DURUM NEDİR?

Aziz Yıldırım, duruşmanın ilk günlerinde de giydiği sarı-lacivert renklerdeki kravatı takarken, duruşma başlamadan önce avukatlarıyla 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.
 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme salonuna girdikten sonra gazetecilere "Memlekette durum nedir?" diye sordu.

FENERBAHÇELİ ESKİ FUTBOLCULAR NE DEDİ? DÜNKÜ DURUŞMADA ORTALYA ATILAN ŞOK İDDİA ENYDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

EKMEĞİNİ YEDİĞİMİZ BİR KULÜP

Duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, basın mensuplarının soruları üzerine, eski futbolcular olarak ilk kez duruşmaya geldiklerini belirterek, ''Ekmeğini yediğimiz bir kulüp. Yaşantımızı bu kazançlarımızla sürdürüyoruz. Fenerbahçe, etiketi olan bir takım. Buna sahip çıkmamız gerekir. Diğer sanıklar da tanıdığımız insanlar. Dualarımız hepsinin aklanmaları yönünde'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'ye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Dilmen, hukuk ve yargının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Türkiye'de milli futbolcuların yüzde 40'ını Fenerbahçe'nin yetiştirdiğini savunan Dilmen, ''Bunda Aziz Başkan'ın ciddi emeği vardır'' dedi.

ÇETİN: KALBİMİZ ONLARLA

Eski futbolcu Oğuz Çetin de ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, ''Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla'' diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermedi.

KOCAMAN VE ESKİ FUTBOLCULAR TAKİPTE

Fenerbahçeli eski futbolcular, kulübe geçmişte hizmet etmiş ve halen eden isimler otobüsle Silivri'deki duruşma için mahkeme salonuna geldi. Aziz Yıldırım'a destek için Silivri'ye gelen isimler; Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin, Ogün Altıparmak, Engin İpekoğlu, Hasan Vezir, Şenol Çorlu, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, basketbol şubesinden Aydın Örs, Nedim Karakaş ve Cenk Renda.

KİMLER KATILDI?

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşması sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı. Duruşmaya; tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Mehmet Yenice, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Odyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı geldi. Tutuksuz sanıklardan ise 4 kişi katıldı. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

DÜN NELER OLMUŞTU?

Dünkü duruşmaya yine Yıldırım'ın açıklamaları damgasını vurdu. Yıldırım, "Çağlayan'da salı günü Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız" diye konuştu.

YILDIRIM'AN AVUKATINDAN ŞOK İDDİA

Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, verilen arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanına giderek spikerlerin okuduğu iddianamede yanlışlık bulunduğunu söyledi. Avukatlara verilen iddianamenin 337’inci sayfasında bazı kısımların olmadığını söyleyen Kaya ve bazı avukatlar, bu durumu Başkan Ekinci ile görüştü. Başkan Ekinci ise iddianameyi inceleyerek, “İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. Bir iki sayfa eksik çıkmış sanırım. Fiziki olarak mahkemeye gönderilen ıslak imzalı iddianame şu an spikerlerin okuduğu iddianamedir. İddianame doğrudur herhangi bir sıkıntı yoktur” diyerek TRT spikerlerinden iddianamenin okunmasına devam etmesini istedi.

BAŞKA HADİSELER VAR

Şike davasının 3. duruşmasında verilen öğle arasında basın mensuplarının yanına gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" dedi.

AZİZ YILDIRIM: ŞENEZ ERZİK BAŞKAN OLUYORMUŞ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "İddianameyi dinlediniz mi ne anladınız? Sürekli talimat verdiğimi söylüyorlardı. Tapelerde bir tane bile talimatıma rastladınız mı? Bir konuşmama rastladınız mı?" dedi.

Bir basın mensubunun "Sağlığınız nasıl başkanım" sorusuna ise Yıldırım, "Sağ kolum biraz sıkıntılı, problem var" diye yanıt verdi. Yıldırım, ayrıca basın mensuplarına, "Şenez Erzik başkan oluyormuş. Haberiniz var mı?" diye sordu.

İKİ MAÇI İŞARET ETTİ

Savunmasıyla ilgili sorular soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" dedi. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, "Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı?" ifadesini kullandı.

OTYAKMAZ'DAN İLGİNÇ TEPKİ

Bu arada duruşma öncesinde tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatlarıyla bir süre sohbet ettiği gözlendi. Tutuklu sanık Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek 4-3 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan Sivasspor maçı maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi. Otyakmaz, “Emniyette o hareketi bana sordular her neyse polis sorar ama Savcı sormaz dedim. Savcılıktada aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. Herneyse hakim sormaz dedim ama hakim de aynı soruyu sordu, o yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorusu da 'abi o işaret ne anlama geliyor' oldu" dedi.

İKİNCİ GÜN DURUŞMALARINDA NELER YAŞANDI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki küçük salonda görülen Futbolda Şike iddialarıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması sona erdi.

Aziz Yıldırım ile ilgili 'Aziz Yıldırım Liderliğindeki suç örgütü' başlıklı bölümde suç isnatlarının okunduğunda sırada salonda zaman zaman gülüşmeler yaşandı.

İddianamede yer alan şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve "İnşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bugünkü duruşma ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu.

"SAVUNMANIZI CD OLARAK VERİN"

Duruşmaya yarın devam edileceğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Yargılamaya önümüzdeki hafta Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edeceğiz dedi. Ekinci, "Bu hafta iddianamenin okunmasını tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri ifadelerin alınması ile devam edeceğiz. Önce Olgun Peker'in ifadesiyle başlayacağız; daha sonra iddianamede yer alan Peker grubunun ifadeleriyle devam edeceğiz. Daha sonra Aziz Yıldırım ve iddianamede yer alan grubunun ifadelerini de alacağız. Savunmalarınızı CD ortamında bizlere sunarsanız yargılama hızı açısından daha iyi olur. Yine de takdir sizindir" diyerek sanık ve sanık avukatlarını duruşmanın işleyişi hakkında bilgilendirdi.

İDDİANAMEDE 232. SAYFAYA GELİNDİ

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma "bugünlük" sona erdi. Yarın kalındığı yerden devam edilecek duruşmada bugün, iddianamenin 232. sayfasına gelindi. Bugünkü duruşmada iddianamenin 220'nci sayfaya kadar okunmasının planladığı öğrenildi. Ancak saat 17.00'de duruşmaya ara verildiğinde iddianamenin henüz 197'nci sayfasına kadar okunduğu gözlendi.Saat 17.35'e kadar süren aranın ardından başlayan duruşmada TRT spikerlerinin, iddianameyi çok hızlı bir şekilde okudukları görüldü. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, TRT spikerlerine hızlı okumaları yolunda talimat verdiği iddia edildi.

"GÜLMEKTEN MİDEMİZ AĞRIDI"

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan ''...Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, örneğin Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği...'' bölümüne atıfta bulunarak, ''Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı'' diye seslendi. Murat Özaydınlı, sonra Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a "Gel ağabey. Gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da bunun üzerine, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dediği duyuldu.

"BOKSÖRLERLE Mİ GELDİNİZ?"

Duruşmaya verilen ara sırasında, davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el sallayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "evet" dedikleri duyuldu.

YILDIRIM'DAN ÇETİNKAYA TEPKİSİ

Aziz Yıldırım, dilekçe vermesine rağmen İsveç'te yaşayan "Yanlış Hasan Çetinkaya'nın" tapeleri iddianameden çıkartılmadığı gerekçesiyle duruşmada tepki gösterildi.

PEKER GÖZ DOKTORUNA GİTTİ

"1 numaralı sanık" Olgun Peker, göz doktoruna gitmek için Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'den izin istedi. Mehmet Ekinci, avukatlara savunmaların CD ve ya DVD halinde verilmesini istedi. 3 TRT spikeri iddianameyi dönüşümlü olarak okumaya devam ediyor.

TURAN, TORUNUYLA HASRET GİDERDİ

Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, duruşma arasında kızı Tuana'ya uzun uzun sarıldı. Cemil Turan da kucağında gezdirdiği torunuyla hasret giderdi. Tutuklu sanık Tamer Yelkovan ise eşinden sinir sistemi, vücut direnci ve hafızayı güçlendiren B-12 vitamini ve gömlek istedi. Diğer sanıkların da ailelerinden iç çamaşırı, kışlık çorap, tuvalet kâğıdı ve peçete gibi istekleri oldu.

UYGUN: ABDEST ALAMIYORUM

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun, avukatı aracılığıyla gazetecilere Silivri Cezaevi'nde çoğu zaman sıcak su akmadığını ve abdest alamadığını; kaloriferler yanmadığı için de cezaevinin soğuk olduğunu aktardı.

DÜRÜM KRİZİ

Şike davasında Silivri'nin güvenlik duvarı da aşıldı. Duruşmayı izleyemeye gelen bazı kişiler "arındırılmış bölge" deki yakınları için hazırladıkkları "dürüm kebap" ları tellerin üzerinden attı. Kebapların düştüğü yer ise avukat, izleyici, haberci, tanık ve sanık salona girecek her kişinin sıkı güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alındığı bölümdü. Güvenlik görevlileri bir kaç atışın ardından sıradışı duruma müdahale etti, arındırılmış bölgeye atılan dürümlerin tamamının içinden kebap çıktı.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

-Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı.
- Fenerbahçeli taraftarlar da bugün Silivri'ye gitmedi.
- Fenerbahçeli yöneticiler, bugünkü duruşmaya gelmedi. Şu anda salonda 22 tutuklu 5 tutuksuz sanık var.
- Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu isimler mahkeme salonuna saat 09.00'da geldiler.
- Şu anda Olgun Peker hakkındaki iddialar okunuyor.. Sonrasında da Aziz Yıldırım hakkındakiler okunacak.
- Duruşma 09:45'te başladı.

22 TUTUKLU SANIK SALONDA

Şike Davası bugün Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM EL SALLADI

Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden  duruşmaya katılan olmadı.

ÇALIK RAHATSIZLANDI

Şike Davası'nda tutuklu olarak yargılanan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık'ın midesinden rahatsızlanması üzerine sağlık görevlileri tarafından ilk müdahele yapıldı.

Duruşma sürerken sanık Çalık, jandarma yetkililerine rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşma salonun arka tarafında hazır bekletilen ambulansın içindeki sağlık personeli, sanık Çalık'a ilk müdaheleyi yaptı. Daha önce de midesinden rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen sanık Çalık, duruşmadan ayrıldı.

DURUŞMADAN NOTLAR

Şike Davası Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM İSTEMEDİĞİ İÇİN EŞİ VE ÇOCUKLARI DURUŞMAYA GELMEDİ

Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah'ın Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi. Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.

TARAFTAR, YILDIRIM'IN ÇAĞRISINA UYDU

Futbolda Şike Davası'nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.

DUYGUSAL ANLAR

Futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında bir dönem gol kralı olan tutuklu sanık eski futbolcu Cemil Turan, duruşmaya ara verildiğinde torunları Esma ve Berfin'e sarılarak hasret giderdi. Turan'ın yakınlarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında saat 12.30'a kadar TRT spikerleri iddianamenin 147. sayfasına kadar okuma işlemini tamamladı. Daha sonra da duruşmaya öğle yemeği ve ihtiyaç için bir saat ara verildi.

Bu sırada tutuklu sanıklardan bir dönem gol kralı da olan eski futbolcu tutuklu sanık Cemil Turan, izin alarak duruşmayı izlemeye gelen torunları Esma ve Berfin ile görüştü. Turan'ın iki torununa sarılarak öptüğü, diğer tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'nun da kızı ile sarılıp öptüğü görüldü.

Öte yandan, bugünkü duruşmaya Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun da izleyici olarak katıldı.

İLK GÜN DURUŞMALARDA NELER YAŞANDI? SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Futbol şike davası Silivri'de görülmeye başlandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan dava İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görüldü.

Türk futbol tarihi adına oldukça önemli olan ve saat 10:00'da başlayan davanın ilk günü tamamlandı.

İşte an be an tüm detaylar;

UMARIM HERKES SEVGİLİSİNE KAVUŞUR

Silivri'deki "futbolda şike davasının" ilk duruşması saat 19.30'da sona erdi. İlk gün, 401 sayfalık iddianamenin 113 sayfasının okunduğu belirtildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci duruşma sonunda "120 sayfa okunmasını planlamıştık. Kimlik tespiti nedeniyle okunmaya geç başlandı. Bu nedenle insanlar yoruldu. Salonda bulunan herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes yakın zamanda sevgilisine kavuşur" dedi. İzleyicilerin alkışlaması üzerine Başkan Ekinci "Alkış yok" dedi. Duruşmanın saat 09.30'a ertelendiğini belirten Ekinci, "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım ise salondan çıkarken "Herkese iyi akşamlar" dedi.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER SİLİVRİ'DEN AYRILDI

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ile asbaşkanlar Ali Koç ve Murat Özaydınlı duruşma salonundan ayrıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya katılan Özdemir, Koç ve Özaydınlı, salondan çıkarak, herhangi bir açıklama yapmadan özel araçlarıyla yerleşkeden ayrıldı.

MAHKEME SALONUNDA DUYGU DOLU ANLAR

Şike duruşmasına verilen arada, mahkemenin ikinci bölümü başlamadan önce Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun avukatı, Ekşioğlu'nun kızının babası ile görüşmesi için mahkeme heyetinden izin aldı.

Bunun üzerine kızı, babasının olduğu yere kadar gelip İlhan Ekşioğlu'na doyasıya sarıldı. Bu arada Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın avukatı da Yelkovan'ın oğlu için izin aldı ve Tamer Yelkovan da oğluna sarıldı. Mahkeme Başkanı herkesin yerine geçmesi için uyarı yaptı ancak Tamer Yelkovan ve oğluna "Siz biraz daha kalabilirsiniz" dedi.

YILDIRIM'DAN AYDINLAR'A AĞIR SÖZLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF başkanlığından istifa eden ve sarı lacivertli kulübe başkan olmak istediğini söyleyen Mehmet Ali Aydınlar'la ''Asla Fenerbahçe Başkanı olamayacaksın'' dedi. Haberle ilgili detay için TIKLAYIN!..

ARAŞTIRMADAN YAZIYORSUNUZ

Duruşmaya verilen ikinci arada Yıldırım yine bombaladı. Gazetecilerle sohbet eden Yıldırım, basın mensuplarına çattı. Yıldırım, "Olgun Peker'in kongre üyesi oylduğunu yazıyorsunuz. Araştırmadan yazıyorsunuz" diyerek sitem etti.

Bir basın mensubunun Aydınlar ile ilgili soru sormak istemesini yarıda kesen Yıldırım, "Bırak dedi konuşma" diye cevap verdi.

Müstehcen pankart
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a destek için gelen taraftarlar öyle bir pankart açtı ki.. Ayrıntılar için tıklayın

MAYIS'TA ADAY

Başkan Yıldırım ''Mayıs'ta tekrar adayım.Bu kulübü linç etmelerine ömrüm el verdiği sürece izin vermeyeceğim'' dedi. Yıldırım'ın bombaları bununla sınır kalmadı: "Yarın sabah çok sert bir açıklama yapacağım."

Futbolda şike soruşturması kapsamında yargılanan Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, duruşmaya verilen ilk arada iddialara çok sert yanıtlar verdi. İzleyici bölümünde bulunanlarla selamlaşan Aziz Yıldırım, şikeyle ilgili iddialara değindi.

"NE ŞİKESİ MEMLEKET ELDEN GİDİYOR"

Yıldırım, "Şikeymiş ne şikesi. Şike filan yok. Memleket elden gidiyor, şike konuşuluyor" diye seslendi.

"ERKEK ADAM BİR DEFA ÖLÜR, ON DEFA ÖLMEZ"

Yıldırım, gazetecileri de eleştirerek, "Herkes bir yerden tutmuş gidiyor. Şike yaptığımızı söylüyorlar. Böyle şike mi olur? Erkek adam bir defa ölür, on defa ölmez" dedi.

"İSPAT ETSİNLER KENDİMİ KÖPRÜDEN ATACAĞIM"

Aziz yıldırım, diyalog şeklinde geçen konuşmasında, "İbrahim Akın'a, 100 bin dolar vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler kendimi köprüden atacağım. Buradan çıkınca televizyonlarda konuşanlarla da konuşacağım" dedi.

Yıldırım maç izledi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duruşma başlamadan hemen önce, avukatının laptopundan hangi iki maçı izledi? Ayrıntılar için tıklayın

HEPSİYLE YÜZLEŞECEĞİM

"TV'lerde hakkımda atıp tutanlar var. Çıkınca hepsiyle yüz yüze görüşeceğim" diyen Yıldırım, "Şike nasıl yapılırmış çıkınca anlatacağım. Ayıp, ayıp asıl şikeciler dışarıda" diyerek tepki gösterdi.

"BURASI SOĞUK ÇAĞLAYAN'A GELİN"

Aziz Yıldırım'ın bir mesajı da dışarıda bekleyen taraftarlara oldu. Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin, gelmesinler. Bu soğukta beklemesinler. Yazık herkese. Duruşma için Pazartesi günü Çağlayan'a gittiğimde oraya gelsinler" diye konuştu.

MOSTUROĞLU AĞLADI

Şekip Mosturoğlu, yakınlarını izleyiciler bölümünden görünce gözyaşlarını tutamadı ve ağladı. İddianamenin okunmasına geçileceğinin açıklanmasının ardından salonun büyük bir bölümü dışarıya çıktı.

ARA VERİLMESİYLE SALONU İLK TERKEDEN AZİZ YILDIRIM OLDU

Duruşmanın ilk anlarında olduğu gibi tutuklu sanıklar verilen arayı izleyici bölümüdeki yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. Ancak Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin ara

verdiğini duyurmasıyla birlikte salonu terk eden ilk isim oldu. Yıldırım, duraksamaksızın oturduğu sandalyeden kalkıp sessizce salonun dışına çıktı. Diğer sanıklar ise bu süreyi yakınlarıyla selamlaşmaya ayırdı. 

DURUŞMA PAZARTESİ ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE

Cuma gününe kadar iddianame okunacak. Duruşma pazartesi günü Çağlayan Adliyesi'nde devam edecek. Silivri'deki büyük duruşma salonunda yarın balyoz davası görüleceğinden şike duruşması küçük bir salonda görülecek.

Baransu ve Toroğlu'na tepki
Duruşmanın yapıldığı yerleşkenin önünde toplanan binlerce taraftar, Erman Toroğlu ve Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya yönelik olumsuz tezahüratlarda bulundu.

"İDDİANAME OKUNMASIN" TALEBİ REDDEDİLDİ

Aziz Yıldırım'ın avukatı iddianamenin okunmaması için başvuruda bulundu. Mahkeme başkanı talebi reddetti. Kimlik tesptileri yapıldı ve iddianamenin okunmasına başlandı.

Hakim Mehmet Ekinci ile sanıklar Olgun Peker ve Aziz Yıldırım arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt verdi.

KARAN VE HAVUTÇU DA KATILDI

Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.

YILDIRIM İLE HAKİM ARASINDA İLGİNÇ DİYALOGLAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Aziz Yıldırım'ın hayli moralli olduğu gözüktü. Başkan izleyecilere el salladıktan sonra yerine oturdu. Sarı lacivert kravat takan Yıldırım'ın elinde 4 klasör vardı.

"ALLAH BAĞIŞLASIN"A AMİN CEVABI"

Duruşmada tenzip zaptının okunmasının ardından kimlik tespitine geçildi. Mahkeme Baş

Silivri sarı laciverte boyandı
Fenerbahçe'nin başına gelenler cemaatin işi mi? Silivri'ye giden taraftarların açtıkları pankartlar dikkat çekti. Fotoğraflar için tıklayın

kanı Mehmet Ekinci, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'in kimlik tespitini yaptı. Peker evli ve bir çocuğu olduğunu söyleyince Başkan Ekinci "Allah bağışlasın" dedi. Peker ise "Amin" diyerek cevap verdi. Peker mesleğinin inşaat ve futbolcu menajerliği olduğunu aylık geliri

nin ise 5 bin TL olduğunu ifade etti.

Olgun Peker'in ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kimlik tespitine geçildi. 1952 doğumlu olduğunu ifade eden Yıldırım evli ve iki çocuk sahibi olduğunu söyledi. Başkan Ekinci, Yıldırım'a da "Allah bağışlasın" dedi. Yıldırım ise "Sağolun" diye yanıtladı.

"BURAYA GELENE KADAR YOKTU"

Mesleği sorulan Yıldırım, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olduğunu aylık gelirinin ise 30 bin TL olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci Yıldırım'a sabıkası olup olmadığı sorusuna Aziz Yıldırım'ın "Buraya gelene kadar yoktu" diye yanıt vermesi dikkat çekti. 

UYGUN'UN AYLIK GELİRİ 300 BİN TL

Tutuklu sanık Bülent Uygun ise aylık gelirinin tutuklanmadan önce 300 bin TL olduğunu ancak şu an bir gelirinin olmadığını belirtti. Sanıkların kimlik tespiti devam ediyor.

YÖNETİCİLER TAM KADRO DURUŞMADA

Silivri sarı laciverte boyandı
Aziz Yıldırım'ın yargılandığı tarihi dava başlarken, Fenerbahçe taraftarları başkanlarına destek için Silivri'ye aktı. Fotoğraftar için tıklayın

Aralarında Nihat Özdemir ve Ali Koç'un da bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileride tam kadro izleyiciler bölümündeki yerini aldı.

TEZAHÜRATLAR SALONA ULAŞTI

Silivri Silivri olalı böyle duruşma görmedi. Tarihi duruşmalara tanıklık eden yerleşke hiç bu kadar ilgi görmemişti. Fenerbahçe taraftarının tezahürat sesleri duruşma salonuna kadar ulaştı. Taraftarlar meşaleler yakıp yöneticilere coşkulu tezahüratlarla destek verdi.

MEDYANIN ÖNEMLİ İSİMLERİ DE ORADA

Duruşmayı aralarında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Ertuğrul Özkök ve Sedat Ergin'in de bulunduğu çok sayıda basın mensubu da duruşmayı izlemek için salondaki yerlerini aldı.

KİME NE KADAR HAPİS İSTENİYOR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

YILDIRIM'IN 72 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

401 sayfalık iddianamede sanıklar için istenen cezalarr ise şöyle:

Eski Giresunspor Kulübü Başkanı olduğu belirtilen Olgun Peker'in, "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurup yönetmek", "dolandırıcılık", "yağma", "rüşvet", "şike", "konut dokunulmazlığını ihlal etmek", "mala zarar vermek", "tehdit", "resmi belgede sahtecilik" ve 'özel belgede sahtecilik" suçlarından 48 ile 115 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurup yönetmek", "dolandırıcılık", "şike" ve "teşvik primi vermek" suçlarından toplam 22 ile 72 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

MOSTUROĞLU İÇİN 21 YIL 3 AYA KADAR HAPİS

Aziz Yıldırım tarafından kurulan örgüte üye olduğu iddia edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da "suç örgütüne üye olmak", "dolandırıcılık", "şike" ve "teşvik primi vermek" suçlarından 6 yıl 9 aydan ile 21 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianamede, benzer suçlamalara ilişkin olarak Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri İlhan Ekşioğlu'nun 19,5 yıl ile 65 yıl 3 ay, Alaeddin Yıldırım'ın 5 yıl ile 16 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın 16 yıl 2 ay ile 53 yıl 8 ay, Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan'ın 8 yıl ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

GÜMÜŞDAĞ İÇİN 7,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekiliği görevinden istifa eden Göksel Gümüşdağ'ın "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütüne üye olmak" ve "şike" suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

SADRİ ŞENER İÇİN 3,5 YIL HAPİS İSTEMİ

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticisi Serdal Adalı'nın "şike" suçundan 1,5 ile 4,5 yıl arasında, BJK futbol direktörü Tayfur Havutçu'nun aynı suçlamaya ilişkin 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "teşvik primi verme girişiminde bulunmak" suçundan 1 yıl 2 ay ile 3,5 yıl, Trabzonspor Asbaşkanı

Nevzat Şakar'ın "teşvik primi verme girişiminde bulunmak" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl ile 3 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi

DİĞER SANIKLAR İÇİN İSTENEN CEZALAR

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın da "örgüt üyesi olmak" ve "şike" suçlarından 2,5 ile 7,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sözleşmeleri fesh edilen Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un 5 yıl 3 ay ile 16 yıl 9 ay arasında, sportif direktörü Ümit Karan'ın da 2 yıl 9 ay ile 9 yıl 3 ay arasında hapse çarptırılmaları istendi. Futbolcu İbrahim Akın'ın "şike" ve "teşvik primi" suçlarından 2 yıl 9 ay ile 8 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcu İskender Alın'ın da benzer suçlamalara ilişkin 1 yıl 9 ay ile 5 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü. Futbolcu Serdar Kulbilge'nin "dolandırıcılık" suçundan 4 ile 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, futbolcular Mahmut Boz ve Murat Şahin'in de aynı suçlamaya ilişkin 2 ile 7 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Emmanuel Emenike, İlhan Çelikay, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız ve Mustafa Ulaş Ortakaya hakkında "şike" suçundan 1 ile 3'şer yıl arasında hapis cezası istenen iddianamede, Gökçek Vederson, Sercan Yıldırım ve Sezer Öztürk'ün de "teşvik primi" suçlamasına ilişkin 9 ay ile 2 yıl 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü. İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlamalara ilişkin 1 ile 24 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.