BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

İddianame izleyicileri güldürdü!

Silivri Cezaevi'nde dün başlanan şike davasında ikinci duruşma sona erdi

Abone ol

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki küçük salonda görülen Futbolda Şike iddialarıyla ilgili açılan davanın 2. duruşması sona erdi.

Aziz Yıldırım ile ilgili 'Aziz Yıldırım Liderliğindeki suç örgütü' başlıklı bölümde suç isnatlarının okunduğunda sırada salonda zaman zaman gülüşmeler yaşandı.

İddianamede yer alan şike için şifre olduğu iddia edilen "Tarla" ve "İnşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bugünkü duruşma ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada "Yarın bu salonda Balyoz Davası görülecek. O yüzden bu dava küçük salonda görülecek" şeklinde konuştu.

"SAVUNMANIZI CD OLARAK VERİN"

Duruşmaya yarın devam edileceğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Yargılamaya önümüzdeki hafta Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda devam edeceğiz dedi. Ekinci, "Bu hafta iddianamenin okunmasını tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri ifadelerin alınması ile devam edeceğiz. Önce Olgun Peker'in ifadesiyle başlayacağız; daha sonra iddianamede yer alan Peker grubunun ifadeleriyle devam edeceğiz. Daha sonra Aziz Yıldırım ve iddianamede yer alan grubunun ifadelerini de alacağız. Savunmalarınızı CD ortamında bizlere sunarsanız yargılama hızı açısından daha iyi olur. Yine de takdir sizindir" diyerek sanık ve sanık avukatlarını duruşmanın işleyişi hakkında bilgilendirdi.

İDDİANAMEDE 232. SAYFAYA GELİNDİ

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma "bugünlük" sona erdi. Yarın kalındığı yerden devam edilecek duruşmada bugün, iddianamenin 232. sayfasına gelindi. Bugünkü duruşmada iddianamenin 220'nci sayfaya kadar okunmasının planladığı öğrenildi. Ancak saat 17.00'de duruşmaya ara verildiğinde iddianamenin henüz 197'nci sayfasına kadar okunduğu gözlendi.Saat 17.35'e kadar süren aranın ardından başlayan duruşmada TRT spikerlerinin, iddianameyi çok hızlı bir şekilde okudukları görüldü. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, TRT spikerlerine hızlı okumaları yolunda talimat verdiği iddia edildi.

"GÜLMEKTEN MİDEMİZ AĞRIDI"

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na iddianamede yer alan ''...Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, örneğin Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği...'' bölümüne atıfta bulunarak, ''Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı'' diye seslendi. Murat Özaydınlı, sonra Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a "Gel ağabey. Gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım da bunun üzerine, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dediği duyuldu.

"BOKSÖRLERLE Mİ GELDİNİZ?"

Duruşmaya verilen ara sırasında, davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el sallayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme yaparak "Boksörlerle mi geldiniz?" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek "evet" dedikleri duyuldu.

YILDIRIM'DAN ÇETİNKAYA TEPKİSİ

Aziz Yıldırım, dilekçe vermesine rağmen İsveç'te yaşayan "Yanlış Hasan Çetinkaya'nın" tapeleri iddianameden çıkartılmadığı gerekçesiyle duruşmada tepki gösterildi.

PEKER GÖZ DOKTORUNA GİTTİ

"1 numaralı sanık" Olgun Peker, göz doktoruna gitmek için Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'den izin istedi. Mehmet Ekinci, avukatlara savunmaların CD ve ya DVD halinde verilmesini istedi. 3 TRT spikeri iddianameyi dönüşümlü olarak okumaya devam ediyor.

TURAN, TORUNUYLA HASRET GİDERDİ

Tutuklu sanıklardan Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, duruşma arasında kızı Tuana'ya uzun uzun sarıldı. Cemil Turan da kucağında gezdirdiği torunuyla hasret giderdi. Tutuklu sanık Tamer Yelkovan ise eşinden sinir sistemi, vücut direnci ve hafızayı güçlendiren B-12 vitamini ve gömlek istedi. Diğer sanıkların da ailelerinden iç çamaşırı, kışlık çorap, tuvalet kâğıdı ve peçete gibi istekleri oldu.

UYGUN: ABDEST ALAMIYORUM

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun, avukatı aracılığıyla gazetecilere Silivri Cezaevi'nde çoğu zaman sıcak su akmadığını ve abdest alamadığını; kaloriferler yanmadığı için de cezaevinin soğuk olduğunu aktardı.

DÜRÜM KRİZİ

Şike davasında Silivri'nin güvenlik duvarı da aşıldı. Duruşmayı izleyemeye gelen bazı kişiler "arındırılmış bölge" deki yakınları için hazırladıkkları "dürüm kebap" ları tellerin üzerinden attı. Kebapların düştüğü yer ise avukat, izleyici, haberci, tanık ve sanık salona girecek her kişinin sıkı güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alındığı bölümdü. Güvenlik görevlileri bir kaç atışın ardından sıradışı duruma müdahale etti, arındırılmış bölgeye atılan dürümlerin tamamının içinden kebap çıktı.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

-Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı.
- Fenerbahçeli taraftarlar da bugün Silivri'ye gitmedi.
- Fenerbahçeli yöneticiler, bugünkü duruşmaya gelmedi. Şu anda salonda 22 tutuklu 5 tutuksuz sanık var.
- Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu isimler mahkeme salonuna saat 09.00'da geldiler.
- Şu anda Olgun Peker hakkındaki iddialar okunuyor.. Sonrasında da Aziz Yıldırım hakkındakiler okunacak.
- Duruşma 09:45'te başladı.

22 TUTUKLU SANIK SALONDA

Şike Davası bugün Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM EL SALLADI

Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden  duruşmaya katılan olmadı.

ÇALIK RAHATSIZLANDI

Şike Davası'nda tutuklu olarak yargılanan Giresunsporlu yönetici Coşkun Çalık'ın midesinden rahatsızlanması üzerine sağlık görevlileri tarafından ilk müdahele yapıldı.

Duruşma sürerken sanık Çalık, jandarma yetkililerine rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine duruşma salonun arka tarafında hazır bekletilen ambulansın içindeki sağlık personeli, sanık Çalık'a ilk müdaheleyi yaptı. Daha önce de midesinden rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen sanık Çalık, duruşmadan ayrıldı.

DURUŞMADAN NOTLAR

Şike Davası Silivri Cezaevi içinde yer alan küçük salonda görülüyor. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık saat 09. 30'da duruşma salona alındı. Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu'nun eşi ve kardeşleri de izleyici bölümünde yerini aldı. Sanıklar duruşma salonuna alındığında sanık Ekşioğlu eşini ve kardeşlerini selamladı.

YILDIRIM İSTEMEDİĞİ İÇİN EŞİ VE ÇOCUKLARI DURUŞMAYA GELMEDİ

Koyu füme takım giydiği görülen Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Aziz Yıldırım'ın eşi Gonca ve çocukları Hande ile Gülşah'ın Silivri'de bir otelde kaldığı ve gelişmeleri burudan izledikleri öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın eşi ve çocuklarının duruşmaya gelmesini istedemediği için mahkemeye gelmedikleri belirtildi. Moralinin iyi olduğu görülen Aziz Yıldırım duruşma salonuna girdikten sonra izleyicilere el salladı. Aziz Yıldırım daha sonra bir süre avukatı Şeref Dede ile görüştü. Bu arada Fenerbahçe yöneticilerinden duruşmaya katılan olmadı. Yöneticilerin duruşmanın öğleden sonraki bölümene katılabilecekleri belirtildi.

TARAFTAR, YILDIRIM'IN ÇAĞRISINA UYDU

Futbolda Şike Davası'nı soğuk hava ve kar yağışının yanısıra dün Aziz Yıldırım'ın taraftarlara yönelik mesajı da etkili oldu.. Bugün yapılan ikinci duruşmaya, taraftarlar gelmedi. Aziz Yıldırım, "Taraftarlara söyleyin gelmesinler, soğuk zaten. Duruşmalar devam edecek. Çağlayan'a gelsinler" demişti.

DUYGUSAL ANLAR

Futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında bir dönem gol kralı olan tutuklu sanık eski futbolcu Cemil Turan, duruşmaya ara verildiğinde torunları Esma ve Berfin'e sarılarak hasret giderdi. Turan'ın yakınlarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike davasının bugünkü duruşmasında saat 12.30'a kadar TRT spikerleri iddianamenin 147. sayfasına kadar okuma işlemini tamamladı. Daha sonra da duruşmaya öğle yemeği ve ihtiyaç için bir saat ara verildi.

Bu sırada tutuklu sanıklardan bir dönem gol kralı da olan eski futbolcu tutuklu sanık Cemil Turan, izin alarak duruşmayı izlemeye gelen torunları Esma ve Berfin ile görüştü. Turan'ın iki torununa sarılarak öptüğü, diğer tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'nun da kızı ile sarılıp öptüğü görüldü.

Öte yandan, bugünkü duruşmaya Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun da izleyici olarak katıldı.