BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'a Öcalan işkencesi

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümünde Diyarbakır'da hayat durdu.

Abone ol

Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle vatandaşlar şehiriçi ulaşımda sıkıntı yaşadı.

Az sayıda belediye ait temizlik aracının çalışması nedeniyle kentin birçok bölgesinde çöplerin toplanmadığı görüldü.

POLİS GEÇİT VERMEDİ
Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin 13'üncü yıldönümü nedeniyle ilgili olarak basın açıklaması yapmak isteyen BDP'lilerin bulunduğu gruba, polis izin vermedi, 30 kişi gözaltına alındı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Diyarbakır'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü bahanesiyle Bağlar ilçesi başta olmak üzere bazı semtlerde terör örgütü yandaşlarının tepkisinden çekinen esnaf kepenk açmazken, bazı semtlerde ise esnaf kepengi kapalı olan işyerinin önünde bekledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehiriçi ulaşımı sağlayan yolcu otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle özellikle sabah saatlerinde vatandaşlar işe gitmekte sıkıntı yaşadı.

Şehiriçi ulaşımı sağlayan yolcu otobüsleri Bağlar ilçesindeki Büşükşehir Belediyesine ait Makina İkmal Müdürlüğünün garajından dışarı çıkartılmadı.

Öte yandan, az sayıda belediye ait temizlik aracının çalışması nedeniyle kentin birçok bölgesinde çöplerin toplanmadığı görüldü.

HAKKARİ'DE 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ

Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 13'üncü yıldönümünü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de BDP Hakkari il örgütü tarafından yapılan basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

BDP'nin yaptığı basın açıklamasından sonra Çevre Yolu'nda bir araya gelen 100 kişilik gösterici grubu, yola barikat kurup slogan attı. Yolda ateş yakan grup, olay yerine gelen polis ekiplerine, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Polis ise gösterici gruba tazyikli su ve gaz bombası kullanarak müdahale etti. Olaylar sokak aralarında bir süre devam etti.