BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,90
ALTIN 2.419,27
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Yeteneğinize göre iş bulabilirsiniz?

Bazı insanlar iş bulabilmek için aylarca hatta yıllarca işsiz gezer, bazıları ise çalıştığı işten memnun kalmaz...

Abone ol

Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte yeteneklerinize uygun olan işi seçmenin yollar:

1. Yeteneklerinizin tam olarak ne olduğunu ve hangi işi ne kadar iyi yaptığınızı belirleyin. Doğru işi seçmenizin yolu, yeteneklerinizi değerlendirmek ve yeni bir işi kısa zamanda öğrenmekten geçer. Buna göre, başarılı bir şekilde yapabildiğiniz işlerin ve hoşlandığınız aktivitelerin listesini yapın, bunları birleştirebileceğiniz mevcut meslek tiplerini araştırın.

2. İşverenlerin işe başvuran adaylarda hangi özellikleri aradığını inceleyin. Bölgesel şirketlerde bazı araştırmalar yaparak, ilgilendiğiniz mesleklerde aranan özellikleri ve yetenekleri belirleyebilirsiniz. Bunu öğrendikten sonra, ilgilendiğiniz mesleklerdeki açık pozisyonları araştırın.
3. Makul bir istihdam elde etmek için kariyer planı oluşturun. Bunun için odaklandığınız belirli iş rolleri için yeteneklerinizi öne çıkaran özgeçmiş hazırlayın. İleri düzeyde yeteneğiniz varsa, seçtiğiniz endüstrideki mesleklere odaklanmanız gerekecek.

4. Tümüyle iş değiştirmekten çok farklı bir role transfer olmayı düşünün. Eğer işiniz var ve bu işi yapmaktan memnun değilseniz, karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirin. Tamamen farklı bir kariyere başlamak istiyorsanız, aynı yeteneklerinizi kullanabileceğiniz mesleğinizle ilgili farklı pozisyonlar bulmayı deneyin.