BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,21
ALTIN 2.449,11
HABER /  GÜNCEL

15 günlük asker Şemdinli'ye yollanır mı?

Şemdinli'de 11 askeri şehit verdik. Kara haber memleketlerine tez ulaştı. Baba ocağında feryatlar yükseliyor.

Abone ol

Şehit Mutlu Saylan'ın babası Sıdık Saylan, oğlunun silah yüzü görmeden Şemdinli'ye gönderildiğini söyledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Sakaryalı Mutlu Saylan'ın ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

MUŞ'TAN GÖÇETMİŞLERDİ

Muş'tan göç ettikleri Sakarya'nın Arifiye ilçesinde market işlettiği öğrenilen 10 çocuklu aile, acı haberle yıkıldı. Şehit Saylan'ın 13 aylık asker olduğu belirtildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saydam'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Neviye Mahallesi Açmalar mevkisinde yaşayan Piyade Er Mutlu Saydam (21) şehit haberi ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Hüsniye Saydam'a sağlık görevlileri müdahale etti.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaşlar ve askeri personel, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundular.

Baba Sıddık Saydam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun askere gitmeden önce markette çalıştığını belirtti.

15 GÜNLÜK ASKERDİ

Oğlunun silahın ne olduğunu bilmediğini ifade eden Saydam, ''Oradaki askerler de benim çocuklarım. Silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 günlük askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı'' diye konuştu.


ŞEHİDİN KARDEŞİ YÜREKLERİ DAĞLADI

[PAGE]

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Sabahattin Derin'in anne ve babası ''Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehit Piyade Er Sabahattin Derin'in (23) Milas'ın İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Muğla Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Yarbay Coşkun Uçarcılar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve vatandaşlar acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

BEN ŞİMDİ NE YAPACAĞIM

Taziyeleri kabul eden şehidin babası Yaşar Derin ve annesi Melek Derin ''Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehidin kardeşi Ufuk Derin ise gözyaşları içinde, ''Ben şimdi ne yapacağım. Kiminle avunacağım'' diye konuştu. Acı haberi alarak fenalaşan şehidin dedesi Hasan Turgut'a, sağlık personeli müdahale etti.

EMEKLİ OLMAK İÇİN OĞLUNUN ASKERDEN GELMESİNİ BEKLİYORDU

[PAGE]

Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan Aydınlı Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Merkeze bağlı Tepecik beldesinde oturan Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğu haberini, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Özcan verdi. Bu arada evin önüne iki ambulans getirildi.

Askerliğinin bitimine 60 gün kalan Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğunu öğrenen Baba Abdullah Tosun, kendisini telefonla arayan yakınlarına, ''Vatan için verilecek bir canımız varmış, onu verdik. Oğlumla gurur duyuyorum. Yarın bir gün nasıl olsa bu haberi alacaktık. Bir saat önce olmuş, iki saat sonra fark etmez'' şeklinde konuştu.

GELİR GELMEZ EVLENMEK İSTİYORDU

Aydın Belediyesi Fen İşlerinde işçi olarak çalışan baba Abdullah Tosun, emekli olmak için oğlunun askerden gelmesini beklediğini ifade etti.

Tosun ailesinin komşuları, Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin iş kurmak olduğunu, askerden gelir gelmez evlenmeyi istediğini söyledi.

Öte yandan, gözyaşlarına hakim olamayan Anne Müşerref Tosun, evinin tek oğlunu kaybetmenin acısını, 19 yaşındaki kızı Fatma Tosun'a sarılarak yaşadı.

KALLEŞLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM

Müşşeref Tosun, ''Benim oğlum hainlerin kurşunuyla şehit oldu. Buna sebep olanlar utansın. Ağlayıp kalleşleri sevindirmeyeceğim'' diye konuştu.

9 AYLIK ASKERDİ

[PAGE]


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan askerlerden Oğuz Yelken'in, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit asker Yelken'in, Kavacık köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası İlyas Yelken'e acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü Jandarma Komutanı Fatih Çetil verdi.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE ETTİ

Oğlunun şehit haberini alır almaz fenalaşan anne Hatice Yelken'e sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın duyulmasının ardından ilçe ve köyden çok sayıda kişi şehit evine giderek, başsağlığı dilediler.

Köy muhtarı Hayati Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeş olan Yelken'in 9 ay önce askere gittiğini söyledi.

Bekar olan Yelken'in evinde üzüntünün hakim olduğunu ifade eden Balkan, acı haberi alan köy halkının da büyük üzüntü yaşadığını ve şehidin evinin bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını kaydetti.

ŞEHİT ASKER BİR GÜN ÖNCE ABİSİNE NE DEDİ?

[PAGE]

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırısında, Keşanlı Mustafa Kayın'ın da şehit olduğu öğrenildi. Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın Keşan'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Edirne'deki ikinci Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın (20) ilçe merkezindeki Aşağı Zaferiye Mahallesi Ergül Sokaktaki evine giden askeri yetkililer acı haberi anne Sevgi ve baba Süleyman Kayın'a verdi.

Oğlunun şehit olduğu haberini alır almaz fenalaşan anne Sevgi Kayın'a sağlık görevlileri ilk müdahaleye yaptı. Yakınları da şehit annesini teselli etmeye çalıştılar.

Olayın duyulmasının ardından ilçeden çok sayıda kişi aileye baş sağlığı dileklerini iletmeye başladı. Kayın'ın evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı.

Şehidin ağabeyi Süney Kayın ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Mustafa Kayın'ın, şehit olmadan bir gün önce kendisine ''Abi beni aramayın göreve çıkıyoruz. Telefonumu komutanıma teslim edeceğim. Hakkınızı helal edin'' diye telefonla mesaj attığını belirtti.

Süney Kayın, ''Çok üzgünüz. Yine de vatan sağ olsun. Ağlamayacağız'' diye konuştu.

[PAGE]



EDİRNE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiindeki karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerin baba ocaklarına ateş düştü.
Karakolda görev yapan askerlerden biri Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavaklı Köyü'nde, diğeri ise Keşan ilçesi Aşağı Zaferiye Mahallesi'ndeki evlerinde feryatlar yükseldi.

[PAGE]



ESENDERE AİLESİ'NE YAS VAR

PKK'lı teröristlerin saldırısında olan 8 askerden biri Elhas Esendere'nin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan Elhas Esendere'nin, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde Haytalar Mezrası'nda yaşayan ailesi, aldıkları acı haberle üzüntüye boğuldu. Anne ve babası, 9 aylık asker olan çocuklarının acı haberini aldıklarında adeta yıkıdılar.
Şehit olan Esendere'nin diğer kardeşinin de Güneydoğu'da Uzmançavuş olduğu öğrenildi. Acemi birliğini Foça'da yapan şehidin, askerlik görevine çağırılmadan önce çobanlık yaptığı öğrenildi.

[PAGE]


YELKEN'İN AİLESİ KAHROLDU


Terörist saldırıda şehit olan askerlerden Oğuz Yelken'in, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Şehit asker Yelken'in, Kavacık köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası İlyas Yelken'e acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü Jandarma Komutanı Fatih Çetil verdi.

Oğlunun şehit haberini alır almaz fenalaşan anne Hatice Yelken'e sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın duyulmasının ardından ilçe ve köyden çok sayıda kişi şehit evine giderek, başsağlığı dilediler.

Köy muhtarı Hayati Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeş olan Yelken'in 9 ay önce askere gittiğini söyledi.

Bekar olan Yelken'in evinde üzüntünün hakim olduğunu ifade eden Balkan, acı haberi alan köy halkının da büyük üzüntü yaşadığını ve şehidin evinin bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını kaydetti.

[PAGE]



BİTİRİN ARTIK BU PKK'YI

Hakkari'de şehit olan 10 askerden birinin, Edirne Keşan ilçesinden Onbaşı Mustafa Kayın (20) olduğu anlaşıldı. Acı haber, Keşan'da yaşayan Kayın ailesine askeri yetkililer tarafından bildirildi. Şehidin evi matem evine döndü.

Onbaşı Mustafa Kayın'ın şehit haberini duyan vatandaşlar evine akın etti. 7 aylık asker olduğu öğrenilen Onbaşı Mustafa Kayın'ın ağabeyi Süney Kayın, ''Bitirin artık bu PKK'yı, yeter. Canımıza yetti. Gönderin bizi tekrar askere. Öleceksek çarpışarak ölelim'' diye
sitem etti. Acı haberi duyan Keşanlılar, PKK'ya lanet yağdırdı. Öte yandan Mustafa Kayın'ın şehit cenazesinin yarın getirilerek Keşan'da toprağa verileceği öğrenildi.

[PAGE]



ANNENİN YÜREK YAKAN ÇIĞLIKLARI!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmalarda 8 askerin şehit olmasıyla bölgeye sevk edilen askeri birliğin mayın tuzağına düşürülmesiyle şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Kara'nın Mersin'in Tarsus ilçesindeki ana ocağına ateş düştü.

Döşenen mayına basarak ölen askerlerden biri olan Uzman Çavuş Ömer Kara'nın (24) şehadet haberi baba ocağına geldi. Tarsus jandarma ekipleri 112 Acil Servis ekipleri ile birlikte kara haberi şehit Ömer Kara'nın Hacıhamzalı köyünde bulunan baba ocağına ulaştırdı. Jandarma ekiplerini gören Şehit Uzman Çavuş'un annesi Elmas Kara (40) çığlıklar atarak, kendine yerlere attı.

Annenin çığlıklarına koşan şehidin ağabeyi Ramazan Kara (25), gözyaşları içerisinde yerde yatan annesine sarıldı. Şehidin kız kardeşi ile babası da gözyaşlarına boğuldular. Ailenin acısına ortak olan köylüler de şehidin baba ocağına gelerek, acılara ortak oldular.

Baygınlık geçiren şehit ailesine 112 ekipleri müdahale etti. Yere yığılan babayı ise binbaşı teselli etti.

Şehidin Tarsus'un Hacıhamzalı köyünde düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

[PAGE]



ŞEHİT KOMANDO DÜN ANNESİNİ ARAMIŞ!

Şehit Pazar'ın ilçe merkezinde oturan ailesi, askeri yetkililerden aldıkları acı haberin ardından gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anne Nurdan ve baba Yaşar Pazar ile iki kardeşine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Ailenin oturduğu eve Türk bayrağı asılırken, taziye ziyaretine gelen Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk, evin bulunduğu sokak ve caddenin Türk bayraklarıyla donatılması talimatı verdi.

Teyzesinin oğlu İsa Şenlioğlu ile aynı birlikte vatani görevini yaptığı öğrenilen Jandarma Komando Çavuş Pazar'ın, dün sabah saatlerinde operasyon bölgesinden babası Yaşar Pazar'ı telefonla arayarak, ''Biz iyiyiz, merak etmeyin. Buradaki görevimiz yarın bitiyor. Pazartesi günü birliğimize geri döneceğiz'' dediği öğrenildi.

Bu arada Kazan yakınlarındaki Akıncı bölgesinde bulunan 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Mehmet Özlü de şehit ailesini ziyaret ederek, taziyelerini sundu.

KAZAN ŞEHİTLİĞİ'NE DEFNEDİLECEK İLK ŞEHİT

1989/4 tertip Jandarma Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın cenazesi, yarın ikindi namazının ardından düzenlenecek askeri törenle Kazan Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te toprağa verilecek.

Yusuf Pazar, yaklaşık iki yıl önce çevre düzenlemesi yapılarak oluşturulan Şehitlik'e defnedilecek ilk şehit olacak.

[PAGE]


OĞLUM BEN SANA GİTME DEMEDİM Mİ!?

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin Gediktepe mevkiinde karakola saldırı sonrasında şehit olan 8 askerden Ereğlili Ramazan Erdem'in baba ocağına ateş düştü. Baba Mustafa Erdem, gelen taziyeleri güçlükle kabul etti.

Hakkâri'nin Şemdinli İlçesinde karakola saldırı sonrasında şehit olan Ramazan Erdem?in baba ocağından feryatlar yükseliyor. Saldırı sonrasında hayatını kaybeden Ramazan Erdem?in şehit olduğu haberi saat 14.30 da geldi. Haberin gelmesi ile yıkılan aile, gözyaşlarına boğuldu. Ereğli'ye bağlı Gökçeler beldesinde yaşayan aile halkı, şehidine ağladı.

Ramazan Erdem'in amcası İsmail Erdem ise "3 Aylık askeri oralara gönderiyorsunuz. Yazık günah. Gencecik yaşta hayatını kaybetti" diyerek Jandarma ekiplerine yüklendi. Amca İsmail Erdem ise daha sonra sinir krizi geçirdi. İsmail Erdem'in çocukları Serkan ve Sercan ile Mustafa Erdem? in çocukları Zeki, Gökhan ve Metin Erdem amcalarını sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sinir krizi geçiren İsmail Erdem yere yığıldı. Ambulansın olmaması nedeni ile İsmail Erdem eve kaldırıldı.



Ramazan Erdem' in ağabeyleri Zeki, Gökhan ve Metin Erdem, bir taraftan göz yaşı dökerken, bir taraftan da babalarını teselli etmeye çalıştı. Şehit Er Ramazan Erdem?in Halası Hava Karakaya ise şehit evinden çıkarak kardeşinin yanına geldi. Kardeşi Mustafa Erdem?in yanına geldi. Hava Karakaya "Oğlum ben sana gitme demedim mi? Şimdi ne zaman geleceksin. Biz senin yollarını gözlüyorduk" diyerek ağıt yaktı.
15 Sene önce eşini kaybeden Mustafa Erdem, çocuklarına hem annelik hem de babalık yatığını söyledi. 200 yılında TTK'dan emekli olan Baba Mustafa Erdem, diğer çocuklarının askerliğini yaptıklarını ve iki kızından birisinin evli olduğunu küçük kızının da kendisi ile birlikte yaşadığını belirtti.

6 çocuklu Erdem ailesinin beşinci çocuğu olan Ramazan Erdem, beş gün önce babası ile telefonla görüşerek ayakkabı resim ve bazı eşyalar istemiş. Baba Mustafa Erdem, oğlunun istediği eşyaları hazırlayarak gönderdiğini söyledi. Baba Erdem "3 gündür kendisine ulaşamıyorduk. Aradığımızda da komutanları birkaç güne kadar gelecek dediler. Buradan daha yeni gitmişti. Acemi birliğinden usta birliğine gideli 1,5 ay oldu. Isparta'da ki acemi birliğinden sonra direk ortaya gitti. Türkiye?nin başı sağ olsun. Ben ona hem annelik hem de babalık yaptım. Diğer çocuklarım aydın Adıyaman ve kayseri de askerliklerini tamamladı. Her akşam haberleri izliyorum. Ben gelmeyeceğini hissettim. İçimden bu çocuk geri dönmez demiştim. Dağıtım izninde gördüm en son. 5 gün önce de telefonla konuştuk. Gayet iyiydi. Hal hatır sorduk. Benden resim, ayakkabı ve bazı eşyalar istedi. Beklide onları bile alamadı. Türkiye? nin başı sağ olsun" dedi.

Şehit evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Acılı aile fertleri ise göz yaşlarına boğuldu. Acılı aile şimdi ise çocuklarının naaşını bekliyor.