BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeşilçam'ın ünlü yönetmeni Ülkü Erakalın sinamaseverlerle buluştu

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın 21 Mayıs Çarşamba günü Cemal Süreya Etkinlik Salonu'nda sinemaseverlerle biraraya geldi.

Abone ol

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın 21 Mayıs Çarşamba günü Cemal Süreya Etkinlik Salonu'nda sinemaseverlerle buluştu.

Ataşehir Belediyesi ve Üsküdar Lions Kulübü’nün organize ettiği bir etkinlikle Yeşilçam’ın ünlü yönetmen ve yapımcısı Ülkü Erakalın Ataşehir’deki Novada Alışveriş Merkezi’nde sevenleriyle bir araya geldi.

200'den fazla yapımda imzası olan Yönetmen Erakalın, Yeşilçam dönemine duyduğu özlemi “Ben hala Yeşilçamlıyım” sözleriyle ifade etti.

Etkinliğe CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir Meclis Üyeleri ve Lions Kulubü Üyeleri katıldı. Türk sinema tarihinin ve Yeşilçam sinemacılarının anlatıldığı bir sunum eşliğinde konuşan Erakalın izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.


Ülkü Erakalın, Türk sinemasının Yeşilçam dönemini anlatarak, o günlere duyduğu özlemi dile getirdi. Erakalın şöyle konuştu: “Ben hala Yeşilçam’da yaşıyorum, ben hala Yeşilçamlıyım. Yeşilçam döneminin tadı bir başkaydı. Yeşilçam döneminde ısrar ediyorum. Günümüz dizilerinde ve sinema filmlerinde de Yeşilçam’a geri dönüş var aslında, ama bu akımın dışında gelişen sinemaya da saygım var. Çünkü ortada bir emek söz konusu.” Erakalın, günümüz sinemasına dair eleştirilerde bulunarak, “Maalesef günümüz Türk sinemasında politika var” dedi.