BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeşilçamdan film yağmuru

Kasım ayında Yeşilçam, beyazperdede şov yapacak. İşte vizyona girecek filmler.

Abone ol

Sonbaharla beraber gösterime giren ''Hokkabaz'' ve ''Sınav'' filmleriyle başlayan ''sağanak'', gelecek ay gösterime girecek 5 yeni yapımla sürecek.

''Kurtlar Vadisi-Irak'', ''Babam ve Oğlum'', ''G.O.R.A'', ''Organize İşler'' gibi filmlerin önemli gişe hasılatlarına imza atması, yerli yapımların sayısını iyice artırdı. Gelecek ay seyirciyle buluşacak yeni yerli filmler şöyle:

-Eve Dönüş (3 Kasım): Yönetmenliğini Ömer Uğur'un üstlendiği bu çarpıcı
yapım, 12 Eylül dönemini anlatıyor. Memet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş
Dinçel, Altan Erkekli, Cengiz Küçükayvaz ve Perihan Savaş'ın başrolünü üstlendiği yapım, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan, siyasetten ve gündemden hayli uzak duran sıradan insanların penceresinden bakıyor.

-Şaşkın (10 Kasım): Şahin Alparslan'ın yönettiği romantik komedide, Onur Ünsal, Evrim Akın, Serdar Yeğin, Ahmet Mümtaz Taylan, Selin Demiratar ve Serkan Keskin rol alıyor. Film, bir radyo programında aşk üzerine yaptığı
konuşmalarından etkilendiği kızı bulmak için onun staj yaptığı otele giden ve
burada ''meçhul aşkına'' kavuşmak için uğraşan Mehmet'in hikayesini anlatıyor.

-OSCAR YOLCUSU...-

-Dondurmam Gaymak (24 Kasım): Türkiye'yi 2007 Oscarlarında temsil edecek filmin yönetmenliğini Yüksel Aksu üstleniyor. Müziklerini Babazula'nın hazırladığı ilgi çekici yapımda Turan Özdemir ile Muğla halkı rol alıyor.

-''HAYATIMIN KADINISIN''...-

-Hayatımın Kadınısın (24 Kasım): Türk Sineması'nın iki usta ismi Türkan
Şoray ile Uğur Yücel'i biraraya getiren filmin görüntü yönetmeni Jürgen Jürges...

-Kader (17 Kasım 2006): Usta yönetmen Zeki Demirkubuz'un kamera arkasına geçtiği filmin senaryosu da Demirkubuz'un imzasını taşıyor.
Ufuk Bayraktar, Vildan Atasever, Engin Akyürek, Müge Ulusoy, Ozan Bilen, Settar Tanrıöğen, Erkan Can, Mustafa Uzunyılmaz ve Güzin Alkan'ın başrolünü üstlendiği Türk-Yunan ortak yapımı.


(Haber:Burcu Bilgin)