BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,43
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeşilçam yıldızının büyük dramı

Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ünlü yıldızı Mesut Engin'in büyük dramı ortaya çıktı

Abone ol

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Mesut Engin, dün sabah kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi

Engin'in son günlerini birlikte aynı evde geçirdiği arkadaşı Güven Turgut , " Sağlığı iyice bozulmuştu. Onu hastaneye kaldırdık ama kurtulamadı. Son günleri sefalet içinde geçti. Yardım eden de olmadı. Düşenin dostu olmuyor. " dedi.

ONU ZORLA DİLENDİRDİLER

Yaşarken hayattaki en iyi dostlarından biri olan tiyatrocu Mehmet Esen, Mesut Engin'in yaşadığı dramı Vatan'dan Zehra Çengil'e anlattı:

"Mesut dünya iyisi bir insandı. Alkol onu sefaletin pençesine itti. Darülacezeye yatırmıştık. Müdür Tayfun Karali sayesinde 2 yıl çok iyi bakıldı. Fakat onu çalıştıran bir şebeke, onu zorla Darülaceze'den çıkarttırıp dilendirdi. Bir keresinde durumu kötüleşince Taksim İlkyardım hastanesinin önüne attılar. Onu yaşatabilmek için Kadir Topbaş'ı aradım, hemen ilgilendiler ve hemen ambulans geldi. Kayışdağı Darülaceze'ye götürdük. Orada iyi baktılar. Odasına film afişlerini koyduk, ev gibi yaptık. Çok mutluydu orada. Sonra o dilencilik şebekesi tekrar devreye girdi. Ve Darülaceze'de sadece 1 yıl tutabildik. Kadir Topbaş, benim ricamla kendi cebinden dişlerini bile yaptırdı. 'Sanatçıdır, röportajlara geldiğinde iyi görünsün' diye yardım etti. Ama yalnızlık ve alkol batağından çıkamadı. Alkolle vedalaşamadı."