BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL

Yerinden sökülen ATM bu halde bulundu

İçindeki 152 bin lira ile yerinden sökülerek çalınan ATM bulundu

Abone ol

screen-shot-2012-01-04-at-12.02.50-pm.png

Zonguldak'ta 26 Aralık'ta içindeki 152 bin lira ile yerinden sökülerek çalınan bir bankaya ait 480 kiloluk ATM ile olayda kullanılan minibüs, ormanlık alanda yakılmış halde bulundu.

Habertürk'ün haberine göre Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü binasının önünde, maden işçilerinin işlemlerinin yapılması için kurulan tek katlı banka şubesinin camekanlı bölümündeki 3 ATM'den biri, 26 Aralık gecesi yerinden sökülerek içindeki 152 bin lirayla çalındı. Banka şubesindeki güvenlik kameralarının 6 Aralık'tan bu yana arızalı olduğu ortaya çıkarken, polis soygunun aynı gece Terakki Mahallesi'nden çalınan 67 DE 561 plakalı minibüsle gerçekleştirildiğini tespit etti.

ORMANDA ODUN TOPLAYAN KÖYLÜ TARAFINDAN BULUNDU

Kentteki işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, içinde 4 kişi bulunan minibüsün Elvanpazarcık beldesi yönüne gittiğini belirlerken, Kardeşler köyünde oturan 54 yaşındaki Yunusu Çakar, dün (salı) öğle saatlerinde odun toplamaya gittiği belde yakınındaki ormanlık alanda yanmış bir minibüs gördü. Çakar'ın haber vermesi üzerine gelen polis, yakılan minibüsün ATM'nin çalınmasında kullanılan araç olduğunu belirledi. Hırsızların, ATM'yi açtıkları ve içindeki parayı aldıktan sonra minibüsle birlikte ATM cihazını da ateşe verdikleri saptandı.

Polis, otomatik para çekme makinesi ile minibüste ve çevrede yaptığı araştırmada hırsızların yakalanması için ipucu bulmaya çalıştı. İncelemenin ardından tamamen yanan minibüs ve ATM cihazı, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.