BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77

Yerel İnternet Gazeteciliği

Yerel İnternet Gazeteciliği

"1999 yılının son aylarıydı yanılmıyorsam Hadi Özışık mesleğinden uzaklaşmış çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmış, çaresizlik içerisinde ekmeğini taştan çıkarmaya karar vermişti.

Yani 20 yıllık mesleğini geride bırakıp, web tasarım işleriyle uğraşmaya başlamıştı. Özışık'ın vücuduna işleyen "gazeteciler virüsü" her geçen gün büyüdükçe İnternethaber yolculuğu da başlamış oldu."

Bu hikayeyi çok kez Türkçe, en son da TRT Şeş'te Kürtçe dinledik kendisinden.

Şöyle diyordu Şilan Bulut'la yaptığı son söyleşisinde Hadi Özışık: "Ben İnternethaber yolculuğuna başladığımda bu yolculuğa tek başıma çıkmak istemedim. Onun için gazeteciliğine güvendiğim dostların kapısını çaldım ama bana inanmadılar. Hayal peşinde olduğumu söylediler".


Sevgili okurlar, Hadi Özışık 2010 yılında "yerelde internet gazeteciliği" dediğinde 1999'daki filmin başa sardığını gördüm. Çünkü 81 ile ait siteler yayına alındığında en yakınındakiler "bu yaptığın işin karşılığı olmayacak" diyorlardı.

Zaman Hadi Özışık'ı bir kez daha haklı çıkardı çünkü İnternethaber yayın grubu altında Türkiye'nin 81 iline, İstanbul ve Ankara'nın ilçelerine yayılan internet gazeteciliği kısa zaman sonra sonuç verdi.

İnternethaber'e ait Google Analitik sonuçlarına baktığımızda yerelden genele yağmur gibi okuyucu geldiğini görüyoruz.

İnternethaberin her ildeki bu sitelerine nereli olursanız olun kendini ilinizin başına "İnternet" koyun memleketinizin haberlerini görün. İnternetAnkara, İnternetİzmir gibi

12 Haziranda Türkiye de seçim var. Seçimde bu siteler daha etkin olacak. Size şimdiden söyleyeyim Türkiyenin her yerinden siyasiler bu sitelerde yer alabilmek için biribiriyle yarışacak.

Özeti şu; yerel internet gazeteciliği Türkiye'de hakettiği yeri bulmaya başladı bile. Basın İlan Kurumu da yerel internet gazeteciliğini geliştirmek adına kolları sıvamış durumda.

11 Ocak'ta Gaziantep'te Basın İlan Kurumu organizasyonuyla yerel gazetecilerle buluşulacak. Bu buluşmalar daha sonra Türkiye'deki bir çok ilde devam edecek. Bunun anlamı şu: Devlet bile yerelde internet gazeteciliği için efor sarfetmeye başladı.