BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.383,60
HABER /  DÜNYA

Yer altı işçilerin sahur yemeği

İzmir’de tünel inşaatında çalışan işçiler yerin metrelerce altından çıkarak sahur yaptılar. <br/>Temelini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Bin...

Abone ol

İzmir’de tünel inşaatında çalışan işçiler yerin metrelerce altından çıkarak sahur yaptılar.
Temelini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan İzmir-Manisa Sabuncubeli Tüneli inşaatında çalışan işçiler yerin metrelerce altından çıkarak sahur yaptılar.
Tünel inşaatında zor koşullarda çalışan işçiler Ramazan ayında şantiyede iftar ve sahur yapıyor. Gece vardiyasında çalışan Tünel işçileri, akşam saatlerinde başladıkları mesailerine, sahur için kısa süreliğine ara veriyor. Şantiye mutfağında sahur yapan işçiler tünelde çalışmanın zorlu ve riskli olduğunu belirtti
Ramazan’da çalışmanın zor olduğunu ifade eden Gökhan Kartı, “Gece tünelde çalışıyoruz. Sahur vakti geldiğinde yemekhanemize geliyoruz. Yemekhanede sahurumuzu yapıyor ve işimizin başına geri dönüyoruz. Ramazan ayında çalışmak daha zor. Buna rağmen birlik beraberlik içinde Ramazan gayet güzel gidiyor. Herkese Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Ailesini 1 aydır görmediği söyleyen Süleyman Çıracı; “ Tünel’de çalışmak işi bilen için zor değil. Bu işin gecesi gündüzü olmaz. Gece de gündüz gibi, gündüz de gece gibidir. İftar ve sahurda 1 saat yemek molamız var.” şeklinde konuştu.
İşçilerden Erkan Yamak, tünelde çalışmak zor olsa da oruçlarını tuttuklarını belirtti.
(İHA)