BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  DÜNYA

Başkent’te Gezi eylemleri

Ankara’da Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için toplanan grup yolu trafiğe kapattı. Tüm uyarılara rağmen trafiği açmayan gruba polis, mü...

Abone ol

Ankara’da Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için toplanan grup yolu trafiğe kapattı. Tüm uyarılara rağmen trafiği açmayan gruba polis, müdahale etti.
Gezi Parkı eylemcileri saat 22.00 civarında Kennedy Caddesi’nde toplandı. Göstericiler sloganlarla Gezi Parkı olaylarını protesto etti. Polis, sayıları yaklaşık 100 kadar olan grubu dağılmaları ve yolu trafiğe açmaları konusunda ikaz etti. Uyarılara kulak asmayan göstericiler, TOMA’ların müdahalesine maruz kaldı. Eylemciler müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri 1 eylemciyi gözaltına aldı.
Kennedy Caddesi’nde yaşanan olaylarla eşzamanlı olarak, Dikmen Caddesi’nde de Gezi Parkı gösterileri yapıldı. Eylemciler kaldırım taşları ve çöp konteynırlarıyla yola barikat kurdu. Polisin, göstericileri biber gazı ve tazyikli suyla dağıtmasının ardından TOMA’lar yola kurulan barikatları temizledi.
(İHA)