BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutladı

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yeni yüzüyle ilk doğum gününü kutladı.

Abone ol

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın yüzünün Türkiye'de ilk defa yapılan operasyonla nakledildiği Uğur Acar için Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan Akdeniz Restoran'da doğum günü kutlaması düzenlendi.

20'nci yaşını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ile ameliyata katılan doktorlar ve hemşireler katıldı.

Doğum gününü pasta keserek kutlayan Acar, 21 Ocak'ta yeni yüzüyle yeni hayata başladığını hatırlattı.

HAYATINDA İLK DEFA DOĞUM GÜNÜ KUTLADI

Acar, ''Hayatımda ilk defa yaş günümü kutladım. Bundan önceki yaşamımda böyle şeyleri yaşama fırsatım olmamıştı. Yüzüme kavuştuğum yerde doktorlarım ve iş arkadaşlarımla beraber doğum günümü kutladığım için mutluyum. Bana verilen en güzel hediye yeni yüzüm'' dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Türkiye'nin ilk yüz naklinin yapıldığı 21 Ocak 2012 tarihinin Akdeniz Üniversitesi, Türkiye ve Uğur'un hayatı açısından önemli bir tarih olduğuna dikkati çekti.

Uğur'un hayatının en güzel dönemlerini yaşadığını ifade eden Kurtcephe, Uğur'un kendileri için değerli olduğunu dile getirdi. Uğur'un doğum gününü birlikte kutladıkları için mutluluk duyduğunu kaydeden Kurtcephe, ''Umarım Uğur'un her günü bu kadar güzel olsun. Bundan sonraki hayatında da herşey umarım gönlünce olur. Uğur bizim oğlumuz gibi. Onunla birlikte daha keyifli günlerde beraber olacağız'' dedi.

Kurtcephe, konuşmalarının ardından Acar'a takım elbise hediye etti. Acar, kendisine hediye edilen takım elbiseyi giydi.