BIST 10.169
DOLAR 32,17
EURO 35,05
ALTIN 2.468,20
HABER /  GÜNCEL

Yeni yıla girerken bunları yapmayın

Yeni bir yıla şikayetsiz girmek istiyorsanız bu hataları yapmayın.

Abone ol

Yeni bir yıla şikayetsiz girmek istiyorsanız bu hataları yapmayın. Yılbaşı için henüz program yapmayan, yılbaşı alışverişini henüz yapmamış, alışveriş için interneti seçeceklere ve yılbaşı sofrası için hayal kuranlara sikayetvar.com’a daha önce şikayet yazmış yeni yıl mağdurlarından uyarılar var.

Şikayetçiler “Biz bu hataları yaptık siz yapmayın” dediler.

Alışverişi Son Dakikaya Bırakmayın: “Yılbaşında aileme hediye almak için alışveriş yapmayı son güne bıraktım. Son güne bıraktığım için başıma gelmeyen aksilik kalmadı. Ödemeyi yaptım sipariş gelmedi hem de yanlış adrese gitti. Aldığım hediyeye zor bela ulaştım. Bu sefer de yılbaşından sonra mağaza kapalı olduğu için hediyeyi değiştiremedim. Hediye aldığım kişiler şehir dışından gelmişlerdi geri döndüler. Hediyeler bana kaldı”

Çiçek Çikolata Siparişinde Acele Edin: “Böyle özel günlerde yaşanan yoğunluklar beni de vurdu. Sevgilime çiçek ve çikolata siparişi verdim. Sürpriz yapamadım hediyeler yoğunluktan o gün gitmedi yılbaşı günü de sevgilim çalışmadığı için alamadı. Bir sonraki gününe de çiçeklerin hali kalmamıştı.”

Rezervasyon Yapmadan Önce Araştırın: “Fırsat sitesinden daha uygun olduğu için arkadaşlarımızla beraber rezervasyon yaptırdık. Kapıda kaldık ve soğukta kapıda beklediğimizden yeni yıla hasta girdik. Yılbaşı programları geç başladı. Beklentilerimiz karşılanmadı. Mekanı, eğlence programlarını, menüyü beğenmeyip beğenmedik hatta rezervasyonumuz olmasına rağmen ayakta kalan arkadaşlarımız oldu. İnternette gördüğümüz gibi çıkmadı.”

Ödemelerinizi Son Güne Bırakmayın: “Su, doğalgaz ve elektrik faturamı banka aracılığı ile otomatik olarak ödüyorum. Ben faturalarım ödendi diye düşünürken yılbaşı gününden bir gün önce doğalgaz borcunun ödenmediğini öğrendim ne kadar uğraştı isem de o gün ödeyemedim. Elektriklerimiz ise borcundan dolayı kesildi. Ödemelerinizi son güne bırakmayın hatta ödendi diye güvenmeyin, denetleyin.”

Bankaların Yeni Yıl Rekabetine Kanmayın: “Bankaya gittiğimde bana yeni yıl avantajlarından bahsedip kredi kartı verdiler. Yeni yıla girer girmez kredi kartı aidatı talep ettiler. Yıl boyunca kredi kartının masrafları ile uğraşırken bir de adıma habersiz hesap açıldığını öğrendim. Yeni yıla girmeden kotasını doldurmak isteyen bankalar müşteriyi mağdur ediyor.”

Ağzınızın Tadını Bozmayın: “Yılbaşı sofrası için elimizden geldiğince hazırlandık. Fakat aldığımız ürünlerin son kullanma tarihi geçtiği için gıda zehirlenmesi yaşadık. Hem ağzımızın tadı kaçtı hem de geceyi hastanede geçirdik.”

Yeni Yıl Hediyesi Kazandınız Mesajlarına Kanmayın: “Yılbaşı gecesi ‘Hediye kazandınız’ diye mesaj geldi. Bende yılbaşı çekilişinden kazandığımı düşünerek kredi kartı bilgilerimi verdim. Kredi kartı ekstresi gelince şok oldum. Kredi kartımdam bilgim olmadan para çekmişler.”

Kredi Kartı Bilgilerinizi İnternette Paylaşmayın: “İnternetten güvenilir olamayan bir siteden alışveriş yaptım. Kredi kartı bilgilerimi verdim. Bu site kredi arktı bilgilerimi depolamış ve korumasız veritabanı nedeniyle saldırı anında bilgilerim ele geçirilmiş. Hesabımdan haberim olmadan para çekilmiş. “