BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak yazarından sert Nişantaşı yazısı

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ün sosyete semti Nişantaşı sakinlerini kaleme aldığı bugünkü yazısı, konuşuluyor.

Abone ol

Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, Nişantaşı ahalisi için sert bir yazı yazdı.

Nişantaşı üzerinden ülkenin elit kesimine sert mesajlar veren yazar, yazısında hedefindeki çevreyi bencillik, kendisi dışındakileri ötekileştirmek, dine saygısızlık ve tarihini kötülemekle suçladı. İşte Öztürk'ün eleştiri bombardımanından bazı bölümler:

BU ŞEKİLDE CENNET GİRECEĞİNİZİ BİLE UMARSINIZ

-Siz ki, bu ülkenin en güzel semtinin, milli gelirden en çok pay alan eşrafı olarak yaşar, her gün ülkenin en fakirleri için Cafe House'da, Latte içerken tivit atarsınız, dertleriyle dertlenirsiniz. Bu şekilde cennete gireceğinizi bile umarsınız.

HER GÜN KOALİSYON FORMÜLLERİ TARTIŞIRSINIZ

-Siz ki HDP barajı aşsın dersiniz, HDP'nin politikasını, fikrini, hedeflerini bilmezsiniz. Yeter ki HDP barajı aşsın, AK Parti iktidar olmasın istersiniz. HDP barajı aştı, AK Parti iktidardan düştü, şimdi ne yapacağınızı bilmez halde, her gün koalisyon formülleri tartışırsınız.

HDP ÖYLE İSTİYOR DİYE

-Siz ki HDP öyle istiyor diye PYD'yi savunur, ona güzellemeler dizersiniz. PYD'nin, PKK demek olduğunu, nasyonal sosyalist bir örgüt olduğunu, kendi kimliğinden başka kimliğe yaşama hakkı tanımadığını bilmezsiniz. “Faşizme karşı omuza omuza” diye, bir de slogan atar, çelişkinizi göremezsiniz.

EŞCİNSELLER YÜRÜR HEPİMİZ .... DERSİNİZ

-Ermeni sorunu tartışılır 'hepimiz Ermeni'yiz' dersiniz, Kobani tartışılır 'hepiniz YPG'liyiz' dersiniz, kadın hakları tartışılır 'hepimiz feministiz' dersiniz, eşcinseller yürür, hepimiz “....” dersiniz. Kim olduğunuzu, ne olduğunuzu bir türlü bilemez, gökkuşağı bayrağı sallarsınız.

HRİSTİYANLARA SAYGIDA KUSUR ETMEZ RAMAZAN GELİNCE GÜNZÜ VAKTİ YEMEK YEMEYİ SAYGISIZLIK OLARAK GÖRMEZSİNİZ

-Hanuka bayramında Yahudilere, Chistmas'ta Hristiyanlara saygıda kusur etmez, şamdan yakar, çam süsler, onların inançlarını yaşama hakkını savunursunuz. Ramazan gelince gündüz vakti yemek yemeyi, Teşvikiye Cami'nde teravih kılınırken, Den Cafe'de içki içmeyi Müslümanların inancına saygısızlık olarak görmezsiniz.

VALEYE 10 TL VERMENİN SOSYAL SORUMLULUK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSÜNÜZ

-Başkalarının yokluğu üzerine bir hayat kurmak istersiniz. Kendi varlığınızı yüceltir, ötekini gizliden dışlarsınız. Sonra demokrasinin kahramanı, fikirlerin özgür insanı, hümanizmin yılmaz savunucusu siz olursunuz. Tüm bunları Nusret'te T'bond yerken yapar, çıkarken valeye 10 TL vermenin, sosyal sorumluluk olduğunu düşünürsünüz.

OSMANLI HANEDANINI KÖTÜLER İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNE ÖYKÜNÜRSÜNÜZ

-Siz ki Osmanlı'yı küçümser, İngiltere'nin güneş batmayan imparatorluğuna hayran olursunuz. Siz ki Osmanlı hanedanını kötüler, İngiliz kraliyet ailesine öykünür, yeni doğan hanedan üyesini hayranlıkla canlı yayında izlersiniz. Öyle çocuklarınız olsun diye bir de dua edersiniz.

-Siz ki her geçen gün, doğduğunuz toprağa, çıktığınız millete, inandığınız dine yabancılaşır, uzaklaşırşınız. Çınarın gövdesinden kopmuş bir yaprak gibi, rüzgar ne yönden eserse oraya savrulursunuz.