BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  GÜNCEL

Yeni müdürden son dakika açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Yeni İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, "Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz. Gayemiz, amacımız bu" dedi.

Gece geç saatlere kadar makamında kalan ve Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ağırlayan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, emniyet çıkışında basın mensuplarına yeni göreviyle ilgili ilk defa konuştu.

Selami Altınok, "Böyle bir görev tebliğ edildi. İnşallah Allah utandırmaz. Başarılı olmaya çalışacağız. İstanbul halkının huzurunu, güvenini, mutluluğunu sağlamaya gayret edeceğiz. Gayemiz, amacımız bu. İstanbul Türkiye’nin tabii göz bebeği bir şehir. Burada görev yapmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

BRİFİNG ALDIM

Öte yandan bir gazetecinin sorusu üzerine Altınok, "Brifing aldım arkadaşlarımdan. Tanımaya çalışıyorum. Farklı bir teşkilat, benim bugüne kadar içinde çalışmış olmama rağmen. Birebir fazla ilgilenmediğim bir teşkilat. Öğrenmeye gayret ediyorum" dedi.

OPERASYON İÇİN KONUŞMADI

Soruşturma süreci ile ilgili bir soruya ise çiçeği burnunda yeni emniyet müdürü Altınok, "O konuda herhangi bir açıklama yapmak şuanda çok uygun değil diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni emniyet müdürü Selami Altınok, daha sonra makam aracıyla emniyetten ayrıldı.

VALİDEN HOŞGELDİN ZİYARETİ

Yeni Emniyet Müdürünü ziyaret eden Vali Mutlu, "Bugüne kadar görevlerini İstanbul halkının huzur ve güvenliği ile ilgili en iyi şekilde yapma gayretinde olan eski, değerli müdürümüze de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İstanbul’a olanlarda 4,5 yıl hizmet ettiler ve İstanbul’un huzuru için çaba sarf ettiler. Onu da bu vesileyle anmak istiyorum. Değerli valimiz geldikten sonra İstanbul’da çok yoğun bir mesaisi olacak, İstanbul’un güvenliği, asayişi ile ilgili gelir gelmez de ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor.

Ben de bu brifingi alırken sayın valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz. Çünkü önemli bir göreve atandılar. Bu bilgilenmeyi sayın valimiz, emniyet müdürümüz sürdürüyorlar. Biz de kendileriyle bir müddet daha çalışmamızı sürdüreceğiz. Yaptığımız mesai budur. İstanbul’da emniyet teşkilatı 24 saat ayakta. Bunları zaten siz çok iyi biliyorsunuz. Gene böyle bir 24 saatlik bir mesai içerisinde bir müddet daha değerli valimiz, emniyet müdürümüzle birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz" dedi.

HEM VALİ HEM DE EMNİYET MÜDÜRÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok da Başbakan'ın uçağıyla İstanbul'a gelmişti. Öte yandan İstanbul'un zirvesinde değişik bir durum yaşanıyor. Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen Altınok, halen vali. Bu durumu İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şöyle dile getirdi: 'Sayın Valimizin çok yoğun bir mesaisi olacak...'