BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl?

Bugün ülke genelinde sıcaklık fazla değişmezken, yarın batı kesimlerde hava biraz daha ısınacak. İşte bölge bölge hava durumuİ

Abone ol

Bugün ülke genelinde sıcaklık fazla değişmezken, yarın batı kesimlerde hava biraz daha ısınacak. Doğu kesimlerde önemli bir sıcaklık düşüşü beklenmiyor.

İstanbul bu iki gün parçalı bulutlu, sıcaklık ortalama değerlerine yakın seyrediyor. Ancak hafif rüzgar ve yüksek nem oranı nedeniyle hava yine bunaltıcı.

Ankara’da yaşanan aşırı sıcakların ardından, sıcaklık düşüşü devam ediyor. Yarın 1-2 derece daha azalacak.

İzmir’de sıcaklık yeniden artmaya başladı. Rüzgar öğle saatlerinde sert, geceleri hafiflerken; nem oranı da artıyor.

Adana’da yüksek nem beraberinde bunaltıcı hava koşulları sürecek.

Bugün;

- İstanbul 29
- Ankara ve İzmir 33
- Bursa 30
- Adana 34 derece.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde hava parçalı bulutlu. Balkanlar’daki yağış nedeniyle Trakya’da bulutlanma daha fazla, Edirne’nin kuzey kesimleri ve Kırklareli civarında yağış ihtimali var. Bölgede sıcaklık ortalama değerlerine yakın. Ancak rüzgar hafif ve zaman zaman güneyden eserek bunaltıcı bir hava yaratıyor. Yarın ise daha sıcak geçecek. Edirne 28, Kocaeli 29, Balıkesir 32 derece.

İç Anadolu’da sıcaklık düşüşü fazla hissedilmese de haftasonu 2-3 derece daha azalacak. Rüzgar bugün de güneyli ve hafif. Yarından itibaren ise yeniden kuzeyden esecek. Bugün Konya 33, Eskişehir 32, Sivas 34 derece.

Ege Bölgesi’nde sıcaklık yeniden artmaya başladı. Rüzgar kuzeyli ve Çeşme ve güneyindeki kıyılar boyunca sert, Bodrum-Datça arasında ise daha sert esiyor. Yarın rüzgar daha hafif esecek. Özellikle geceler çok bunaltıcı geçiyor. bugün Denizli 34, Muğla 33, Kütahya 29 derece.

Akdeniz Bölgesi hissedilen sıcaklığın en yüksek olduğu bölge. Lodos nedeniyle nem oranı yüzde 60’ın altına düşmüyor, Anamur’da ise yüzde 90 civarında. Bugün Antalya 34 derece..

 Güneydoğu’da hava koşulları fazla değişiklik göstermiyor, güneş ve yüksek sıcaklıklar oldukça etkili. Diyarbakır 40 derece.

Doğu Anadolu’daki yüksek sıcaklıklarda hafta sonu sadece 1-2 derecelik düşüşler yaşanacak, ancak bu düşüşler fazla hissedilmiyor. Sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde Elazığ ve Malatya’da ise 40 dereceyi buluyor.

Karadeniz’in batısı serinlemeye başladı ancak doğusunda Samsun, Trabzon-Artvin boyunca hava yarın da çok bunaltıcı. bugün Karadeniz üzerinden gelecek bulutlar Zonguldak, Bolu, Kastamonu arasına ve Ordu-Trabzon çevrelerine yaz yağmurları bırakabilir. Doğu Karadeniz Bölgesi ancak yeni haftada serinleyebilecek. Bugün Trabzon 30, Bolu 27 derece.