BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Yeni Asya'cılar oylarını hangi partiye vereceklerini açıkladı

Yeni Asya gazetesi 31 Mart yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceklerini açıkladı.

Abone ol

Her seçim öncesi cemaatlerinde hangi partiye oy vereceği tartışılıken Nurcularında bir kolu olan Yeni Asya gazetesinden beklenen açıklama geldi. Gazete 31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti’ye destek vereceklerini belirtti.

Açıklamada “Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında yerel seçimlerde de Demokratlara ve Demokrat Parti’ye destek olma kararını aynen yineliyor ve seçimlerin vatana ve millete hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

İşte o açıklamadan bazı satır başları
Yeni Asya olarak birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yönelik bütün tehlikelerin, varlığı savunulan beka tehdidinin –ancak ve ancak- hukukun üstünlüğü, adalet ve eşitlik prensiplerini ihtiva eden tam bir demokrasi ile ortadan kaldırılabileceğini düşünmekteyiz.

Demokratlık ötekileştirmeyen, farklılıkları zenginlik olarak algılayan, adil ve hürriyetçi kuralların hayat bulması için çalışan ve hukukun üstünlüğüne inanan bir zihniyet ve tavrı ifade etmektedir. Esasen öteden beri demokratik değerlerin savunucusu olan Yeni Asya’nın bu çizgisi, Bediüzzaman Said Nursî’nin Meşrûtiyet dönemlerinden günümüze tevarüs eden fikirlerine yaslanmaktadır.

Adalete dayanan bir yönetim
Kaynağı millî irade olan, eşitlik ve adalet ilkelerine dayanan bir yönetim şeklini ifade eden demokrasi, Bediüzzaman’ın “adalet, meşveret ve kanunda inhisar-ı kuvvetten ibarettir” diyerek tarif ettiği demokratik bir cumhuriyet olarak Nur Talebelerinin de idealidir. 

Demokrasilerde devlet hâkim değil hadimdir. Hizmetkâr devlet anlayışıyla herkes için geçerli olan hak ve hürriyetlerin yaşatılması, demokrasinin varlık sebebidir. Bu noktada Demokratlık da “ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözünü ilke haline getiren hürriyetçi bir yaklaşımı ifade etmekte ve her halükârda baş tacı edilmeyi hak etmektedir.

Buradan hareketle önümüzdeki seçimleri de Demokrat zihniyeti ve demokrasimizi güçlendirecek bir fırsat olarak telâkki ediyoruz. Yeni Asya olarak “Kur’ân, İslâmiyet ve vatan hesabına” Demokratlara destek olmayı talebelerine tavsiye eden Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında yerel seçimlerde de Demokratlara ve Demokrat Parti’ye destek olma kararını aynen yineliyor ve seçimlerin vatana ve millete hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar'dan seçime günler kala çok tartışılacak anket: İstanbul, kıl payı
Foto Galeri Optimar'dan seçime günler kala çok tartışılacak anket: İstanbul, kıl payı Galeriye Gözat