BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  GÜNCEL

Yemen'deki çatışmada yüzü aşkın ölü

Yemen'in güneyinde islamcı militanların güçlendiği Abyan eyaletinde çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı yüzü aşıyor.

Abone ol

Yemen'de yetkililer ülkenin güneyindeki Abyan eyaletinde El Kaide ile ilişkili olduğu söylenen savaşçılarla güvenlik güçleri arasında dün yaşanan çatışmada ölenlerin sayısının yüzü geçtiğini söylüyorlar.

Abyan eyaletinde askeri karakollara yönelen saldırılar ve çıkan çatışmalar sırasında onlarca askerin öldüğü, elli askerin de esir alındığı açıklandı.Karakola saldıranlardan da en az yirmi kişinin öldüğü söyleniyor.

Çatışmalar Reuter ajansına göre, dün sabahın erken saatlerinde El Kaide militanlarının güçlü olduğu Zincibar kasabasının batı ve güney girişindeki askeri karakollara yönelen eşzamanlı iki intihar saldırısı ardından başladı.

BBC muhabiri yetkililerin, militanların El Kaide mensubu olarak tanımlandığını ama grubun geçen hafta resmen görevi bırakan eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'le de ilişkileri olabileceğinden kuşku duyulduğunu söylüyor.

Ordu içinden bir kaynağa dayanan bir haberde, saldırganların Zincibar'a geri çekilirken karakollardaki ağır silahları da beraberlerinde götürdükleri ve eski devlet başkanına sadık bazı subayların da onlara yardımcı olduğu öne sürüldü.

İslamcı militanlar geçen yıl Abyan bölgesinin bazı bölgelerini ele geçirmeye başladığından bu yana bölgede sık sık çatışmalar yaşanıyor.

Yeni Devlet Başkanı Abdrabuh Mansur Hadi'nin görevi Ali Abdullah Salih'den alıp Şubat ayı sonunda yemin ederek devraldığından beri saldırılar iyice sıklaştı.

Cumartesi günü de güneydeki El Bayda eyaletindeki bir askeri üsse iki bomba yüklü araçla intihar saldırısı yapılmış bir asker ölmüştü.

Savunma Bakanlığı Cumartesi günü meydana gelen saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin üstlendiğini açıklamıştı.