BIST 10.705
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.498,50
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de cumhurbaşkanlığı sarayı bombalandı

Başkent Sana'dan gelen haberlere göre cumhurbaşkanlığı sarayı iki kez bombalandı. İktidar partisinden bir kaynak, başbakan ve meclis başkanının yaralandığını bildirdi.

Abone ol

Yemen'in başkenti Sana'dan gelen haberlere göre cumhurbaşkanlığı sarayı bombalandı.

Saray iki kere bombalanırken, başbakan ve meclis başkanının yaralandığı yolunda haberler bulunuyor.

Reuters ajansı, cumhurbaşkanlığı yetkililerinin Ali Abdullah Salih'in akıbetine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadıkları, telefonlara cevap vermediklerini yazdı.

Başkent Sana'da Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerle, en büyük rakibi Sadık el Ahmar ailesine bağlı silahlı aşiret üyeleri arasındaki yoğun çatışmalar dün gece geç saatlere dek devam etti.

Geceki çatışmalar başkentin Hasba mahallesi ve kuzey kesimlerinde meydana geldi. Yemen televizyonu, Yemen Havayolları'na ait bir binanın yakılmasına ilişkin görüntüleri aktardı ve bundan aşiret üyelerinin sorumlu olduğunu öne sürdü.

Yemen'de dört günden bu yana devam eden çatışmalarda 100'ü aşkın kişi öldü.

Sana'nın diğer kesimlerinde de güvenlik güçleri, cumhurbaşkanının görevi bırakmasını isteyen göstericilere ateş açtı.

Bugün de Cuma namazı sonrasında demokrasi isteyen protestocuların gösteri yapması bekleniyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Salih'e bağlı grupların da, bir karşı gösteri düzenleyeceği belirtiliyor.

Sana'daki BBC muhabiri Lina Sinjab'a göre, demokrasi yanlısı göstericiler, yönetime meydan okumakla birlikte, bu hafta başlarında Taiz kentinde yaşandığı gibi, güvenlik güçlerinin saldırısına hedef olma olasılığından kaygılı. Taiz olaylarında en az 50 kişi can vermişti.

ABD, şiddet olaylarının nasıl sona erdirilebileceğini ele almak amacıyla bölgeye temsilci gönderdi. Ancak gözlemciler Cumhurbaşkanı Salih'in koltuğunu bırakacağından emin olmadıklarını belirtiyorlar.