BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de çok sayıda el-Kaide militanı hapisten kaçtı

Yemen'in güneyindeki Mukalla kentinde bir hapishanenin dışardan saldırıya uğradığı, içerdeki onlarca mahkumun da saldırıya girişerek kaçmayı başardığı bildiriliyor.

Abone ol

Yemen bu yılın başından beri yönetim değişikliği isteyen halkın gösterilerine sahne oluyor

Yemen yetkilileri ülkenin güneyindeki bir hapishaneden el-Kaide örgütüne üye oldukları düşünülen 40 mahkumun kaçtığını bildirdiler.

Ülkedeki muhalefet yanlısı bir televizyon kanalı ise, "el-Kaide ile bağlantılı 61 mahkumun, el-Mukalla'da, siyasi tutukluların bulunduğu cezaevinden kaçtığını, olayda bir mahkumla, bir güvenlik görevlisinin öldüğünü" bildiriyor.

Uydudan yayın yapan Süheyl televizyonu, "Ali Abdullah Salih'e yakın bir askeri yetkilinin, el-Mukalla'daki mahkumların kaçışını düzenlemekle suçlandığını" da belirtti.

Yetkililer, Mukalla kentinde meydana gelen olayda, mahkumların hapishanedeki gardiyanlara saldırarak ellerindeki silahları aldığını; dışardaki militanların da eş zamanlı olarak cezaevive saldırıya geçtiğini belirttiler.

Yetkililer, kaçanlar arasında terör eylemi suçlamasıyla mahkum edilmiş bazı militanların da bulunduğunu belirtti.

Yemen'de aylardır süren huzursuzluklar, el-Kaide örgütünün ülkedeki etkisinin genişleyeceği kaygısına yol açmakta.

Daha önce isimlerini açıklamak istemeyen Yemenli yetkililer, bugünkü saldırı sırasında güvenlik güçlerinden bir kişinin öldürüldüğünü söylemişti.

Bir tıbbi görevliyse, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği bilgide, olay sırasında iki güvenlik görevlisinin ve bazı militanların yaralandığını kaydetti.