BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,96
HABER /  DÜNYA

Yemek, 39 öğrenciyi zehirledi

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan 39 öğrenci ve 1 öğretmen, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı...

Abone ol

Bingöl’ün Kiğı ilçesinde, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan 39 öğrenci ve 1 öğretmen, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde bir yatılı okulda eğitim gören 39 öğrenci ve 1 öğretmen, yedikleri yemekten sonra mide bulantısı, baş dönmesi ve karın ağrısı şikayetiyle ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından müşahede altına alınan öğrencilerin sağlık durumunun, iyi olduğu öğrenildi.
Olayın ardından hastaneye giden İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Reşit Memiş ve İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, öğrencilerin sağlık durumu hakkında sağlık ekiplerinden bilgi aldı.
Olayla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Reşit Memiş, "Zehirlenmenin gıda veya sudan olduğundan emin değiliz. Yemek ve sudan numuneler alındı, yarın sabah tahlil edilecek, ona göre durum netleşecek. Aynı şekilde alınan numuneler Tarım ve hastaneye verildi. Biz de kendi imkanlarımızla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndereceğiz numuneleri, onlar tahlil yaptıracak ona göre durum netleşecek" dedi.
Öte yandan, Adaklı ilçesinden tedbir amaçlı doktor ve sağlık ekibinin Kiğı Devlet Hastanesi’ne gönderildiği öğrenildi.