BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.398,66
HABER /  DÜNYA

Yazın ortasında kar keyfi

Antalya’da 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklığından bunalan tatilciler, kendilerini eksi 5 derecenin hüküm sürdüğü ’Kar Dünyası’na atıyor....

Abone ol

Antalya’da 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklığından bunalan tatilciler, kendilerini eksi 5 derecenin hüküm sürdüğü ’Kar Dünyası’na atıyor.
Antalya bölgesinde tatilini geçiren özellikle yabancı turistlerin alışık olmadığı aşırı sıcaklara alternatif olarak kurulan ’Kar Dünyası’ alanı, sıcakların bastırmasıyla birlikte tatilcilerin akınına uğruyor. Eksi 5 derecelik ortama, dışarıdaki rahat yaz kıyafetlerinin aksine kalın montlar verilerek alınan tatilciler, burada doyasıya eğlenip karın ve soğuğun keyfini çıkarıyor.
Bin 500 metrekare kapalı alan içerisinde yer alan Kar Dünyası, geceleri yağdırılan gerçek kar ile gün içine hazırlanıyor. İçerisinde igloların, Aziz Nikola’nın evinin ve kafelerin olduğu, dışarıda sıcaklık 40 derecelere yaklaşırken, içeride -5 derecelik bir ortam bulunan Kar Dünyası’na, ziyaretçiler girişte kendilerine verilen özel koruyucu kıyafetlerle girip, gerçek karın tadını çıkarıyor. Kar üreten makinelerin, çok yüksek basınçla, çok küçük su tanecikleri püskürtmesi ve ve su taneciklerinin aynı doğada olduğu gibi donarak yere kar taneleri olarak düşmesi yoluyla elde edilen alan, içerideki ısı derecesinin muhafaza edilmesi yoluyla da gün boyu korunabiliyor.
40 derecelik sıcağın ardından -5 derecelik soğuk ortama girilmesinin kimseyi korkutmaması gerektiğini söyleyen Kar Dünyası Genel Müdürü Pakize Kılıç, içeride son derece sağlıklı bir ortamın olduğunu, nem bulunmadığı için buzlanma olmadığını ve ziyaretçilerin sağlığına azami gayret gösterdiklerini belirtti.
Antalya’ya tatil için gelen misafirlerin kendi ülkelerinde kara doymuş olmalarına rağmen aşırı sıcak bir ortamda birkaç dakika için karla buluşmalarının onları farklı bir dünyaya götürdüğünü ifade eden Kılıç, "Buradan çıkıp 5 dakika sonra denize girebiliyorlar. Bunu yaşayabilmek gerçekten muhteşem bir duygu" dedi.
Kar Dünyası’nı ziyaret eden ve çoğunluğunu Rus uyruklu turistlerin oluşturduğu misafirler ise, kar dünyasının 40 derecelik bir kentte kendilerini ülkelerinde gibi hissettirdiğini ve yarım saat içinde iki iklimi birden yaşamaktan büyük keyif aldıklarını söyledi.
(İHA)