BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili yeni rapor

Helikopter kazasıyla ilgili hazırlanan rapor yeniden gözden geçirildi ve bazı düzenlemeler yapıldı.

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Komisyonun hazırladığı taslak raporu bu hafta, nihai raporu da 10 Ocak 2010'a kadar bitirerek Meclis Başkanlığına sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma süresi sona eren Komisyonun taslak rapor üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Taslak raporu bu hafta bitireceklerini ve bunu Komisyon üyesi milletvekillerine dağıtacaklarını dile getiren Köylü, 'Önümüzdeki hafta üyelere birkaç gün süre vereceğiz. Onların da taslak rapor üzerindeki görüşlerini alıp, ondan sonra rapora nihai şeklini vereceğiz. İnşallah 10 Ocak 2010'a kadar da bunu bitirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Köylü, Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili yeni bir komisyon kurulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibinin hazırladığı rapora ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Köylü, 'Başkalarının kaza kırım raporuyla ilgili söyledikleri bizi fazla ilgilendirmiyor. O raporlara da bakıp, ona göre kendi raporumuzu düzenleyeceğiz. Başkası ne derse desin, biz onlara bakmıyoruz' diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Köylü, Komisyon raporunu Meclis Başkanlığına sunduktan sonra gerek görülürse basına açıklama yapacaklarını da kaydetti.