BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  GÜNCEL

Yazıcıoğlu kazasında adı geçen polisten Bylock çıktı

Muhsin Yazıcıoğlu suikastını yalan raporla manipüle ettiği iddia edilen FETÖ'cü Kayseri İstihbarat Müdürü Ali Orhan Dinç adliyeye sevk edildi.

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu kazasını maniple ettiği iddia edilen dönemin Kayseri Emniyet İsth. Şub. Müd. Ali Orhan Dinç'in ByLock kullandığı da belirlendi.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasını maniple ettiği öne sürülen eski İstihbarat Şube Müdürünün de aralarında bulunduğu eski polis 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

ByLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün şifreli iletişim programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan eski polis 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

KAZAYI MANİPLE ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ALİ ORHAN D.

Zanlılar arasında, BBP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi olayını maniple ettiği ileri sürülen eski Kayseri Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan D. de bulunuyor.

ARAMALARI SEKTEYE UĞRATAN İSTİHBARAT NOTU
Kayseri dahil bölge illerine “BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin K.Maraş Göksun İlçesi, Ömer Köyü Kazmadere Mevkiinde bulunduğunu, Yazıcıoğlu’nun sağ ve ayağının kırık, diğer kişilerin de yaralı olarak Göksun Hastanesi’ne getirilmekte olduklarına dair” bir bilgi notu gönderilmişti.

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir notu Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’ye verdi. O da bunu BBP Genel Sekreteri ile paylaştı. Böylece Kayseri Valiliği’ne atıfla Yazıcıoğlu’nun sağ olarak bulunduğu kamuoyuna açıklandı.

ÜÇ GÜN SONRA BULUNDU
Yazıcıoğlu ve gazeteci İsmail Güneş’in de aralarında bulunduğu kişilerin bulunması için en değerli saatlerde arama çalışmaları sonlandırıldı.Bir süre sonra bilgi notunda yazılanın aksine enkaza ulaşılmadığı anlaşıldı. Aramaya ertesi gün yeniden başlandı. Enkaz tam üç gün sonra 28 Mart 2009 günü öğlen saatlerinde belirtilen yerin 115 km uzağında bulundu.