BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.484,78
HABER /  GÜNCEL

Ordu ve Rize hava durumu nasıl okullar tatil mi?

ORDU'da okullar tatil mi sorusuna bazı ilçeler için olumlu yanıt geldi. Peki hava durumu nasıl, Ordu ve Rize'de kar yağışı devam edecek mi yarın yani 17 şubat cuma günü için okulların tatil olma durumu var mı?

Abone ol

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Rize'de ise bugün çok kuvvetli kar yağışı etkili oluyor ancak alınmış bir kar tatili kararı bulunmuyor. Yarın yani 17 şubat cuma günü için Ordu ve Rize Valiliğinin ilerleyen saatlerde duruma göre okullar tatil mi sorusuna yanıt vermesi bekleniyor.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bugün yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Gürgentepe, Ulubey, Korgan, Mesudiye, Perşembe, Kabadüz, Çaybaşı, Kumru ve Gölköy ilçelerinin tamamındaki okullarda eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, İkizce ile Altınordu ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise İMKB YBO, Fatih Ortaokulu, Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu ve Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi hariç tüm okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.

HAVA DURUMU - KAR ALARMI?

Meteoroloji bugün yayınladığı hava durumu raporunda Karadeniz bölgesi için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Yayınlanan son verilere göre cuma günü öğleden sonraya kadar Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde kuvvetli kar yağışı görülecek. Bu illerin kıyılarında kuvvetli iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı var. Kuvvetli kar yağışı bu illerde 20 santimin üzerinde kar bırakacak.

Ordu için bugün yayınlanan saatlik ve 5 günlük hava durumu raporu şöyle:



Rize için yapılan saatlik hava durumu tahmini ve 5 günlük meteoroloji raporu da şöyle oldu: