BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.444,11
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu Barzaniyi dağıtın dedi

Yazıcıoğlu Barzani'nin tehditvari açıklamalarına sert tepki gösterdi. Hükümeti acizlikle suçladı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, tabutlara sarılmanın Türk milletinin kaderi olmaktan çıkması gerektiğini ifade ederek, ''Ben öyle bir iktidar ve devlet anlayışı istiyorum ki benim yurdumu birisi mayınlarla döşüyorsa, o mayını döşeyen aşiretse aşiretini dağıtsın, devletse devletini başına yıksın'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Türk Silahlı Kuvetlerinin Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik derhal sınır ötesi harekat başlatması gerektiğini söyledi. Tabutlara sarılmanın Türk milletinin kaderi olmaktan çıkması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Bir aşiret reisi Türk devletini tehdit ediyor. Amerika, uçaklarını sınırımızda dolaştırarak bizi tehdit ediyor. Ben öyle bir iktidar ve devlet anlayışı istiyorum ki yaramıza tuz basanın yarasına tuz bassın.

Bugünkü iktidarın böyle bir iradesi yoktur. Onun için terörü yenmek için asayişsizliği ortadan kaldırmak için haksızlıkla mücadele için şimdi birlik zamanı, şimdi Büyük Birliğin Meclise girme zamanı diyoruz.'' Yazıcıoğlu, daha sonra eşi Gülefer Yazıcıoğlu'yla birlikte partisinin belde teşkilatının açılışını yaptı ve partisine katılanlara rozetlerini taktı.