BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Yaz tatilinde dil öğrendiler

TBMM’nin tatilde olduğu yaz aylarında yurt dışına giden vekiller, dil eğitimi alıp döndüler.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA – TBMM’nin tatilde olduğu dönemde yurt dışına gidip, dil eğitimi alan vekiller, bugün yabancı dilleri biraz daha gelişmiş olarak yeni yasama dönemine başladılar. Meclis’in açılmasıyla yeniden yoğun bir tempoya girecek olan milletvekillerinin bir kısmı yaz tatilini, seçim bölgesi çalışmaları ve tatil dışında ‘dil öğrenmek” için değerlendirdi.

Ak Partili milletvekillerinin çoğu yurtdışına giderek İngilizce dil kursuna katıldılar. Yurtdışına giden ve İngilizce eğitimi alan milletvekilleri arasında Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Ak Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin gibi isimler bulunuyor.

FAVORİ İNGİLTERE VE ABD
Dil öğrenmek için Londra’ya giden isem TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl oldu. 1 ay süreyle İngilizce eğitimi almak için Londra’ya gitti. Erdöl, yaklaşık bir ay İngiltere’de eğitim aldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Diyarbakır milletvekili Abdurrahman Kurt, Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise dil eğitimi için ABD’ye gitti.

HEM KURS HEM GEZİ
ABD’deki dil eğitiminin pratiklerini geliştirme açısından çok verimli geçtiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, “İngilizce konusunda altyapımız vardı. Bir aylık kurs sayesinde pratiğimizi artırma fırsatı yakaladık. Ayrıca ilk kez ABD’yi görme fırsatı yakaladım. Olumlu izlenimlerle geri döndüm” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ise, kurslardan çok üniversitelerde faaliyetlere katılarak İngilizcesini geliştirme fırsatı yakaladı.