BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,37
HABER /  DÜNYA

Yavru Vatanda kuruluş coşkusu

KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü, başkent Lefkoşa’daki Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı. <br/>İlk tören Atatürk Anıtı’nd...

Abone ol

KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü, başkent Lefkoşa’daki Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlk tören Atatürk Anıtı’nda, ikinci tören ise Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirildi. Törenlere Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, siyasi ve askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye’yi ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti.
Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Atalay ve Cumhurbaşkanı Eroğlu birer konuşma yaptı. Atalay konuşmasında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30. yıldönümü vesilesiyle birkez daha aranızda bulunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyor, sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, hükümetimizin ve bütün Türk milletinin selam ve sevgilerini getirdim. Anavatandaki kardeşleriniz de, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının bu anlamlı yıldönümündeki haklı gurur, heyecan ve coşkusunu sizlerle paylaşmaktadır" dedi.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU
Daha sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Eroğlu ise "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, halkımızın tüm mücadelesi ve haklarının toplamının adıdır. İyiki doğdu, iyiki yaşıyor. Bu topraklarda 30 yıldır iki ay yıldızlı şanlı bayrak dalgalanıyor. Ve biz gurur haykırıyoruz, bu bayraklar dalgalanmaya devam edecektir. Evet gönülden konuşuyorum, 1950, 1960 ve 1970’li yılları çok iyi anımsayan bir Kıbrıs Türkü, bir kardeşiniz olarak, samimiyetle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 30. yılında duyduğum heyecanı dile getiriyorum. O günlerde bizler, böylesi günlerin geleceğini bile hayal edemiyorduk. Geldiğimiz nokta, olmamız gerekenin gerisinde olsa bile birçok şeyler de başardığımız çok nettir. Herşeyden önemlisi bir devlet kurduk. Azınlık durumuna itilmek istenen bir topluluktan, devlet sahibi bir halk sahibi bir halk noktasına geldik" şeklinde konuştu.

ASKERİ GEÇİTLE SONA ERDİ
Konuşmaların ardından Kıbrıslı atletler tarafından tören alanına getirilen Türk bayrakları Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sunuldu.
Halk oyunlarının sergilendiği folklör gösterilerindan sonra motorize polis ekiplerinin gösterisi gerçekleştirildi. Ardından KKTC ve Türkiye bayrakları taşıyan paraşütçüler tören alanına indi. Kutlamalar, askeri geçit töreni ile sona erdi.
(İHA)