BIST 10.620
DOLAR 32,25
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  DÜNYA

Yavru kedi için tehlikeli operasyon

Bursa’da yüksek gerilim hattının bulunduğu trafoya düşen yavru kedi için itfaiye ekipleri seferber oldu. Filmleri aratmayan kurtarma operasy...

Abone ol

Bursa’da yüksek gerilim hattının bulunduğu trafoya düşen yavru kedi için itfaiye ekipleri seferber oldu. Filmleri aratmayan kurtarma operasyonunu vatandaşlar şaşkınlıkla izledi.
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Caddesindeki UEDAŞ’ın yüksek gerilim trafosuna düşen yavru kediyi görenler itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri trafonun havalandırmasının kırılmasına karar verdi. Çevredeki vatandaşlar kadar kedilerde de ekiplerinin çalışmalarını meraklı gözlerle izledi. Havalandırma mazgalları kıran ekipler, 2 gündür mahsur kalan kediyi ip ile çıkaramayınca aşağı inmek zorunda kaldı. İtfaiye erinin aşağı inmesi ile ne yapacağını şaşıran yavru kedi, ilk önce kablolardan tırmanmaya çalıştı. Kablolardan tırmanamayan kedi, daha sonra bulduğu başka bir delikten kaçarak trafodan çıkmayı başardı.

YAVRU KEDİ İLGİ KARŞISINDA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI
İtfaiye erinin kendisinin tehlikeye atarak girdiği trafodan koşturarak çıkan yavru kedi uzaklaşmaya çalıştı. Son bir hamleyle vatandaşların arasına dalan kedi, bağrışmaların arasında olay yerinden hızla uzaklaştı. Yavru kedinin sağlıklı bir şekilde kurtulması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Meral Sütman ise, "Kedinin iki gündür burada olduğu haberini alınca itfaiye ekiplerine haber verdik. Hayvan sanırım dengesini kaybederek aşağı düştü. İtfaiye geldi ve kediyi kurtardı" dedi.
(İHA)