BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  DÜNYA

Hacı adayları Kâbe’ye akın etti

Hac günlerine sayılı günler kala dünyanın çeşitli ülkelerinden Mekke’ye gelen hacı adaylarının sayısı 3 milyona ulaşırken, hacı adayları Kâb...

Abone ol

Hac günlerine sayılı günler kala dünyanın çeşitli ülkelerinden Mekke’ye gelen hacı adaylarının sayısı 3 milyona ulaşırken, hacı adayları Kâbe-i Muazzama’ya akın etti.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden hacı olmak için Mekke-i Mükerreme’ye gelen hacı adayları, fırsat buldukça tavaf yapıyor. İlk olarak Medine-i Münevvere’ye gelen hacı adayları da, hac günlerinin yaklaşması nedeniyle Mekke-i Mükerreme’ye geldi. Hacı adaylarının tamamının Mekke’ye gelmesi ile birlikte Harem-i Şerif ve çevresinde yoğun bir kalabalık oluştu. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla bugünden itibaren Mekke’ye girişlerin yarın akşam itibariyle tamamen kapatılacağı belirtildi.
Rengi, dili, ırkı farklı genç, yaşlı, kadın, erkek milyonlarca kişi Kabe-i Muazzama’ya akın ederek, gözyaşları içinde Allah’tan af ve mağfiret diledi. Namazlarını Kabe-i Muazzama’da eda etmek isteyenler gece yarısından itibaren kutsal mekana akın ederken, Mescid-i Haram namaz vaktine bir saat kala tamamen doluyor. Kabe’de namaz kılmak isteyen hacı adayları, saatler önceden içeri girip namaz vaktine kadar tavaf yapıyor. Duygusal anların yaşandığı Mescid-i Haram’da Hacer-ül Esved ve Kâbe-i Muazzama’nın kapısında izdiham oluşuyor. Hacı adayları, cennetten gelen ve Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz’in eli ile koyduğu Hacer-ül Esved taşını dokunabildiklerinde büyük sevinç yaşıyor.
(İHA)