BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
GÜNCEL

Yavru gergedanın sevimli halleri!

Chester Hayvanat Bahçesi'nde nesli tükenmekte olan siyah gergedan ailesine yeni bir üye katıldı. Sağlıklı dünyaya gelen yavru gergedan, doğumundan 15 dakika sonra ayağa kalkarak etrafta koşturmaya başladı. Yavru gergedanın sevimli halleri sosyal medyada ilgiyle izlendi...

Nesli tükenmekte olan yavru bir siyah gergedan dünyaya geldi. Chester Hayvanat Bahçesi'nde, 12 yaşındaki Doğu siyah gergedanı Malindi, hayvanat bahçesinin en kalabalık olduğu saatlerden öğlen 12.30'da, ziyaretçilerin gözleri önünde doğum yaptı.

Sağlıklı dünyaya gelen yavru gergedan, doğumundan 15 dakika sonra ayağa kalkarak etrafta koşturmaya başladı. Yetkililer, dünyada sadece 650 siyah gergedan kaldığını belirtirken, doğumun ziyaretin en yoğun olduğu anda insanların önünde gerçekleşmesini ise çok ender ve özel bir olay olarak tanımladı.

Çevreciler, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kritik olarak tehlike altında sayılan hayvanlardan olan siyah gergedanların sayısının azalmasından endişe ediyor. Bunun, Asya ilaç sektöründe kullanılan gergedan boynuzuna olan talepten kaynaklanan yasadışı vahşi yaşam ticaretinin bir sonucu olduğu düşünülüyor. Yeni doğan yavru gergedanın nesli tükenmekte olan hayvanlara karşı ilgi ve farkındalığı arttırması umuluyor.

Sitene Ekle