BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  EKONOMİ

Yasanın gecikmesi sıkıntı yaşatıyor

Hükümetin çıkarmaya hazırlandığı yasanın gecikmesinin, yasadan etkilenecekler için sıkıntı yaşattığı iddia edilirken, beklemeye tahammül kalmadığı vurgulanıyor.

Abone ol

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay, hükümetin çıkarmaya hazırlandığı yeni toplu iş ilişkileri yasasının gecikmesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Küçükgençay, Soma’da 9 bin, Türkiye genelinde 220 bin işçinin beklediğini belirterek "Dünyanın en ağır işini yapan maden işçilerinin haklarının bir an önce verilmesini istiyoruz. 2-3 ay beklemeye tahammülümüz yok" dedi.

Küçükgençay, hükümetin yeni iş ilişkileri yasasının belirsizliği nedeniyle yetki bekleyen 920 sendika şubesinden biri olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi, Soma’da yaklaşık 9 bin maden işçisinin bu nedenle haklarını alamadığını ve mağdur durumda olduğunu kaydetti.

Konunun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Küçükgençay, şöyle konuştu: "Soma Kömür İşletmeleri ve İmbat Madencilik’te yaklaşık 9 bin işçi toplu sözleşmeleri bekliyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Dünyanın en ağır işini yapan maden işçilerinin haklarının bir an önce verilmesini istiyoruz. Meclis'in tatile girmesinden dolayı yasa bir türlü çıkarılamadı. 2-3 ay bekleyecek kadar tahammülümüz yok"

Küçükgençay, geçen günlerde Ankara'ya gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında da bilgi vererek, burada Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş’ı Genel Merkez Yöneticileri Vedat Ünal ve H. Hüseyin Yıldız'ı ziyaret ettiklerini anlattı.

Genel Müdüre Ege Linyitleri İşletmesinde yaşanan elektrikli kamyon, emekli olanların yerine yeni işçi alınması, özel sektör ve maden işçilerinin sorunlarını aktardıklarını anlatan Küçükgençay, şöyle konuştu: "Genel Müdürümüz de ELİ’ye elektrikli kamyon alınması ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi ve bu konuda önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Aktardığımız diğer sorunların akabinde şimdi gelişmeleri bekleyeceğiz."