BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Yaşananlar G.Saray’a çok şey kaybettirdi”

Galatasaray ve Milli Takım’ın eski futbolcusu Tanju Çolak, Galatasaray’ın önemli maçlar öncesinde teknik direktör sorununu bir an önce çözme...

Abone ol

Galatasaray ve Milli Takım’ın eski futbolcusu Tanju Çolak, Galatasaray’ın önemli maçlar öncesinde teknik direktör sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini belirterek, “Yaşananlar Galatasaray’a çok şey kaybettirdi” dedi.
Galatasaray’ın Rizespor ile bugün zorlu bir maç oynayacağını savunan Tanju Çolak, kaliteli futbolculara sahip olan Rizespor’un kolay kaybeden bir ekip olmadığına dikkat çekti. Çolak, “Galatasaray’ın şuan moral motivasyonun nasıl olduğunu bilemiyorum. Kestirmekte mümkün değil. Yaşananlar Galatasaray’a çok şey kaybettirdi. Bu konuda kazanan ne Fatih Terim’dir ne de Ünal Aysal’dır. Kaybeden Galatasaray’dır” diye konuştu.
Yaşananları kendisinin de basından takip ettiğine dikkat çeken Çolak, “Bana göre Fatih Terim’in gönderiliş şekli yanlış. Çünkü Galatasaray’ın etin kurallarına sahip çıkan, saygı duyan ve bilen bir insan. Böyle bir karar alınacaksa kendisiyle konuşulup, kendisine iletilmeliydi diye düşünüyordum” ifadelerini kullandı.

“FATİH TERİM’İN HATASI VAR”
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Fatih Terim’e yönelik telefonlarına cevap vermeme siteminin haklı olduğunu öne süren Çolak, sözlerine şöyle devam etti:
“Ama bugün Ünal Aysal’ı okuyoruz. O da; ‘Telefonlarıma çıkmadı. Mesajlarıma cevap vermedi’ diyor. Bana göre bu da yanlış. Buda doğru değil. Burada Fatih Terim’in hatası var. Bunu da kabul etmek lazım. Oranın patronu, oranın başkanı Ünal Aysal ise Fatih Terim’in telefonlara çıkması; çıkmadıysa dönmesi mecburiyetidir. Araması, konuşması gerekirdi.”

“TEKNİK DİREKTÖR SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”
Futbolun içinde yaşanabilen bu durum karşısında Galatasaray’ın teknik adam sorununu bir an önce çözmesi gerektiğini savunan Çolak, Galatasaray’ın Juventus maçı da dahil olmak üzere önemli maçlar oynayacağına işaret etti. Çolak, sözlerini şöyle tamamladı:
“Tabi ki sinirler çok gergin. Her iki tarafında üzgün olduğunu düşünüyorum. Her iki tarafında üzgün ayrıldığını düşünüyorum ama hayatın gereği bu. Hayat devam ediyor. Bir an önce teknik adam sorununu çözüp Galatasaray’ın kaldığı yerden devam etmesi lazım. Sadece Juventus maçı değil, bütün maçlar önemli. Dikkat edilmesi gerekir. Galatasaray, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden birisi. Benden buradan bir an önce bu konunun çözülmesi için sesleniyorum. Bir an önce bir teknik adam alın. Çünkü başarısızlıkta Galatasaray’ın ve Türk futbolunun kaybedeceği çok şey var.”
(İHA)