BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yasa dışı evlatlık edinme meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e "Son dönemde artan bebek cinayetleri ve yasa dışı evlatlık alma gibi işlemlere karşı Bakanlığınızca alınan tedbirler ve bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir" diye

Abone ol

Tanrıkulu, Bakan Şahin'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığına soru önergesi verdi. Son dönemlerde özellikle evlilik dışı ilişkilerden doğan veya ekonomik gücü olmayan ailelerin bebeklerinin yasal olmayan yollarla başka ailelere verildiğinin belirten Tanrıkulu, bu yönde verilen ilanların yer aldığı bazı internet sitelerinin de çok sayıda insan tarafından takip edilir hale geldiğini kaydetti. Yine reşit olmayan gençlerin evlatlık olarak başka ailelere verilmesiyle, adeta yasal olmayan yollarla evlatlık alınması konusunun da ticari bir alan oluşturduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, Bakan Şahin'e şu soruları yöneltti:

"Bahse konu olan internet siteleri ile ilgili olarak bakanlığınızın herhangi bir çalışması veya incelemesi olmuş mudur?

Yasa dışı bir şekilde evlatlık alınması konusunda birçok üyeye sahip hale gelen bu internet siteleriyle ilgili başlatılan herhangi bir yasal işlem var mıdır?

Son dönemde artan Bebek cinayetleri ve yasa dışı evlatlık alma gibi işlemlere karşı Bakanlığınızca alınan tedbirler ve bu konuda yapılan çalışmalar nelerdir?

Türkiye genelinde 2003-2013 yılları arasında illere göre evlat edinmek için kaç aile başvuruda bulunmuştur? Bu başvurular sonucunda kaç aile evlat edinmiştir?

Kürtaj yasağı ve aile planlamasına ilişkin olarak hükümetiniz tarafından atılan adımların artan Bebek cinayetleri ve yasa dışı evlatlık ticaretinin sebeplerinden biri olduğu düşünülürse, aile planlaması ve istenmeyen gebeliklerin sona erdirilebilmesi için Bakanlığınızca yürütülen bir çalışma var mıdır?

Bahse konu olan internet sitelerine evlat edinmek için başvuran kişiler tespit edilip yasal yollardan evlat edinebilmeleri için Bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?

İnternet sitelerindeki ilanlarda sıkça görülen, kadınların küçük yaşta ve ailesinden habersiz olarak yaşadıkları gebeliklere ilişkin olarak, gebe kadınların cinayet ve birçok vahim olaylarla karşılaşmaması için tespit edilerek korunmalarını sağlama yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Kocaeli Gölcük İlçesi'nde bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan annenin 2 aylık erkek bebeğini evde tek başına bırakıp tatile gitmesi sonucunda talihsiz bebeğin açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiği basına yansımıştır ve bu üzücü olay toplumda infial yaratmıştır. Bu tür evlilik dışı ilişkiler sonucu doğan bebeklerden ölüme terk edilen Bebek sayısı son 5 yılda illere göre nedir?

Bakanlığınızın bu tür olaylarla ilgili almış olduğu önlem var mıdır ve varsa bu önlemler nelerdir."