BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia: Reyhanlı'da Suudiler...

Reyhanlı'da kendisini Hollandalı gazeteci olarak tanıtıp Suudi destekli gizli hastanelere girdiğini ve hastanelerde çok ağır dramlar yaşandığını anlatan Tekelioğlu haberi yayınlayacak gazete bulamadığın da altını çizdi.

Abone ol

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programına katılan gazeteci- yazar Tuluhan Tekelioğlu, Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. 

Kısa süre önce hem Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hem de Kandil'e giden ve çarpıcı haberler ile dönen ancak işsiz olduğu için kaleme aldığı haberleri herhangi bir yerde yayınlayamayan Tekelioğlu, Suriye savaşı ve Kürt sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tekelioğlu, Reyhanlı'da mülteci kamplarına yaptığı ziyareti anlattı. Mülteci kamplarının dışında da insanların çok ağır koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Tekelioğlu, Suriye savaşından kaçan ve Türkiye'ye sığınan insanların yaşam mücadelelerine dair gözlemlerini canlı yayında paylaştı.

Reyhanlı'da kendisini Hollandalı gazeteci olarak tanıtıp Suudi destekli gizli hastanelere girdiğini ve hastanelerde çok ağır dramlar yaşandığını anlatan Tekelioğlu haberi yayınlayacak gazete bulamadığın da altını çizdi.

Hastanelerin kapısında pansiyon yazdığını vurgulayan Tekelioğlu,  Suriye iç savaşında yaralanan Özgür Suriye Ordusu mensuplarının tedavi edildiğini kaydetti.

İşte Tekelioğlu'nun anlattıkları:

Tuluhan Tekelioğlu: Ben hastaneleri dolaştım Reyhanlı'da, onlar Türk hastaneleri değildi…

Enver Aysever: Nasıl?

Tuluhan Tekelioğlu: Suudi hastaneleriydi. 4 tane Suudi destekli hastane gördüm. Dışarıda "Pansiyon" yazıyor. Kapılarında güvenlik görevlisi var. Beni yabancı sandılar. Hollandalı'yım dedim içeri girdim. İçeride fizik tedavi merkezi vardı. Yaralı Özgür Suriye Ordusu askerleri orada tedavi görüyordu.

Enver Aysever: Yani Türkiye sınırları içerisinde gayri meşru Suudi hastaneleri var…

Tuluhan Tekelioğlu:Bilemiyorum, gayri meşru mu değil mi? Ama bana Suudi destekli  olduğu söylenildi. Suriyeli bir başhekim var.

Enver Aysever: Kadrolu, organize bir şey…

Tuluhan Tekelioğlu:Kadrolu tabi. Ama şunu söyleyebilirim: Savaş denilen şey çok acı bir şey…

Enver Aysever: Reyhanlı halkı oranın hastane olduğunu biliyor mu?

Tuluhan Tekelioğlu:Yani… Bir şey söyleyeyim mi o kadar dramatik ki insanların hayatı. Belden aşağısı felç olmuş insanları görüyorsun. O insanlar eğer devlet hastanelerinde yer bulamıyorlarsa, napsınlar…

Enver Aysever: O ayrı bir sorun, devlet biliyor mu peki bu kaçak hastaneleri?

Tuluhan Tekelioğlu:Hiç bir fikrim yok. Ama bana bu hastaneleri gezdirdiler. Gördüm.

Enver Aysever: Bildiğimiz özel hastane bunlar.

Tuluhan Tekelioğlu:Evet fonlarla desteklenen…

Enver Aysever: Kim destekliyor?

Tuluhan Tekelioğlu:Suudi Arabistan'ın dört tane hastanesi olduğu söylendi. 3 tanesini gezdim ben.

Enver Aysever: Türkiye içerisinde değil mi?

Tuluhan Tekelioğlu:Reyhanlı'daydı hastaneler.

Enver Aysever: Bu haberi niye yapamadın?

Tuluhan Tekelioğlu:İstemiyor gazeteler… Ne yapabilirim?

Enver Aysever: Fotoğrafları var elinde?

Tuluhan Tekelioğlu:Var evet. Hepsini çektim. İsteyen olursa fotoğrafları da veririm.