BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yargıtay MHP'de kongre kararı verirse...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Yargıtay'ın MHP'de kongre yapılması yönünde karar vermesi halinde, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın 'tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle' disipline sevk edileceğini yazdı.

Abone ol

MHP'de kongre yapılacak mı?

Sorunun yanıtı için gözler Yargıtay'da. Yargıtay'ın bu hafta içinde MHP'deki duruma ilişkin kararını açıklaması bekleniyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, MHP Genel Merkezi'nin olası kongre kararına ilişkin 'B Planı'nın detaylarını bugünkü köşesinden yazdı. Dün MHP Meclis Grup Toplantısı öncesi parti kulislerinin nabzını tutan Selvi, MHP'de yapılan yanlışların 'Meral Akşener’i büyüttüğünü düşünenlerin sayısı'nı arttırdığını yazdı. 

Selvi, MHP lider Devlet Bahçeli'nin Yargıtay'ın MHP'de kurultay yapılması yönünde karar vermesi halinde ise muhaliflerin 'tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle' partiden atılacaklarını aktardı. 

Abdülkadir Selvi'nin Siyasi Senaryolar başkanlık bugünkü yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"Salı günü Meclis'te grup toplantıları yapılıyor.

AK Parti’nin grup toplantısı yoktu.

Kulislerin nabzını tutmak üzere Meclis’teydim.

....

MHP’ye yöneldim.

Orada espri yapacak hava yoktu.

Yargıtay’dan çıkacak kararı bekliyorlardı.

Gerginlerdi.

MHP’de gelişmeler, Genel Merkez’in öngörülerinin aksine gelişiyor. O nedenle Bahçeli ekibinin içinde sorgulama başlamış. Günah keçisi arıyorlar. Yaptıkları yanlışların Meral Akşener’i büyüttüğünü düşünenlerin sayısı artıyor.

Meral Akşener’in MHP Genel Merkezi’ne girmesi söz konusu değil ama MHP Genel Merkezi’nde konuşulan tek bir konu var; Meral Akşener.

Sadece MHP’nin değil, diğer partilerin ve sokaktaki insanın gündemi olmayı da başardı. Yurt gezilerinde gördüğü ilgi diğer partiler tarafından da dikkatle takip ediliyor.

MHP Genel Merkezi, Yargıtay’ın 15 Mayıs’ta olağanüstü kongre kararı vermesi durumuna karşılık tedbir alıyor.

Yargıtay kongre derse, MHP yönetimi muhalifleri, “Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle” disipline sevk edecek. Böylece Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın kongrede aday olmasının önüne geçilecek.

MHP’de müthiş bir siyasi satranç oynanıyor. Bahçeli, ihraç silahını çekmiş durumda. Meral Akşener ise parti içindeki mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlı. Ancak MHP zemininde siyaset yapma imkânı bırakılmazsa, yeni değerlendirme yapması kaçınılmaz. Akşener, yeni parti kuracağı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Ama siyasette 24 saat çok uzun bir süre olduğu gibi gün doğar, gün batar, siyaset yeni imkânlarla ortaya çıkar. MHP zemininde siyaset yapmasına izin verilmemiş mağdur bir Meral Akşener portresi ortaya çıkabilir. O nedenle Meral Akşener’in çıkışını izlemekte yarar var.