BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yarbay Mehmet Alkan ordudan ihraç edilmeli!

Selahattin Demirtaş'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne "Silah bırak" söylemini haklı çıkaran bir komutan bu ordunun içinde barınamaz, barındırılmamalı. Süleyman Özışık yazdı

Abone ol

Yarbay Mehmet Alkan'ın "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" sözleri, bundan sonra önüne geçilemez olayların işaret fişeği olabilir. Alkan'ın sözleri 30 yıllık terörle mücadele döneminde ilk kez psikolojik üstünlüğü PKK'nın lehine çevirmiş bulunuyor.

"Üniformalı Selahattin Demirtaş" dememin nedeni budur!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir komutanı PKK'lılar tarafından Türkiye'ye karşı savunuluyorsa, o komutanın sözleri HDP'nin ve dağdaki canilerin dilinde slogan olarak yankılanıyorsa burada bir sıkıntı var.

Selahattin Demirtaş'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne "Silah bırak" söylemini haklı çıkaran bir komutan bu ordunun içinde barınamaz, barındırılmamalı. Mağdur edilmeden, tazminatı en üst kademeden verilerek derhal orduyla ilişiği kesilmeli.

Yoksa yarınlarda bu tür söylemlerin önüne geçilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çok değil, 50 - 60 tane komutan çıkıp böyle konuşursa ortada bir devlet kalmaz. Komutanın devletine, askerin komutanına güvenmediği bir ortamda terörle mücadele yürütülemez!
Bu yol Türkiye'yi Suriye'den ve Irak'tan beter hale getirir.

Yazının devamını okumak için linki tıklayın