BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yaralı şoför PKK saldırısını anlattı

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde PKK'lıların yolunu kestiği konvoyda yer alan şoförler, saldırı anını anlattı

Abone ol

Iğdır Valisi Ahmet Pek, Karakoyunlu ilçesinde yol kesen teröristlerin kaçmaya çalışan araçlara ateş açması sonucu 3 kişi yaralanmasına ilişkin, yol keserek, insan kaçırarak ve köy halkının iki lokma yiyeceğini gasp ederek yaşayan eşkıyaların halktan hiçbir zaman destek göremeyeceğini ifade etti.
 
Pek, yaptığı yazılı açıklamada, Iğdır-Karakoyunlu karayolu Taşburun beldesi Kantar mevkisinde bir grup terör örgütü mensubu tarafından yol kesilerek, bir tırın yakıldığı, durmayan araçlara rastgele ateş eden teröristlerin 3 kişiyi yaraladığını belirtti.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Pek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Her zaman olduğu gibi halk düşmanlıklarını devam ettiren PKK/KCK teröristleri eşkıyalıklarını yine göstermişlerdir. yol keserek, insan kaçırarak ve köy halkının iki lokma yiyeceğini gasbederek yaşayan bu eşkıyalar halktan hiçbir zaman destek göremeyeceklerdir. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halkımızın bilgilerine ve insafına havale ediyorum.''

''Bize Türk askerleri yardım etti''

 Bu arada, Iğdır Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren yaralılardan Erhan Süleymanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'dan Nahçıvan'a gittiğini anımsatarak, ''Taşburun mevkisine vardığımda ateş yandığını gördüm. Ateşe doğru yaklaşınca bir tırın yandığını, tırın yanında üç aracın olduğunu fark ettim. Önce trafik kazası sandım ama silah seslerini duyunca terörist olduğunu anladım'' dedi.

Olay yerinde teröristlerle karşılaştığını dile getiren Süleymanov, şunları kaydetti:

''Arabayla geri dönüp kaçmak istedim. Bana silahı doğrultarak ateş ettiler. Başımdan yaralandım. Kafamı tutarak, yaralı şekilde arabadan atlayarak kaçmaya çalıştım. Üç kilometre uzaklaştım. Arkamdan iki üç el ateş ettiler. Daha sonra Türk askerleriyle karşılaştım. Askerler benim bölgeden uzaklaşmamı istedi. Daha sonra olay yerine ambulans geldi. Hastaneye kaldırıldım. Orada bize Türk askerleri yardım etti.''