BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de 'beyaz dul' alarmı

Londra’da 2005’te düzenlenen bombalı saldırınin faillerinden birinin eşi de intihar bombacısı oldu.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz 2005'te metro istasyonları ve otobüslere düzenlenen bombalı saldırıların faillerinden Jermaine Lindsay'in dul eşi Samantha Lewthwaite, hakkında Interpol tarafından uluslararası tutuklama emri çıkarılmasından sonra dün twitter'dan yazdığı mesaj ile intihar bombacısı oldu.

52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra adı en çok arananlar listesine giren 28 yaşındaki kadının Kenya'da El Kaide üyeleri tarafından saklandığı sanılıyor. Eşi için Müslümanlığı seçen İngiliz'in Kenya'nın başkenti Nairobi'de kaldığı eve düzenlenen baskında ele geçirilen dizüstü bilgisayarında, El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ithaf edilmiş bir şiir de bulunmuştu. Uzun süren bir sessizliğin ardından Lewthwaite önceki gün yeniden internette yazdığı tweetler ile panik yarattı.

ŞEHADET ZAMANIM GELDİ

Twitter'daki hesabından 'Belki Cennet' isimli bir şiir paylaşan Lewthwaite, 'Belki yarın cennete gideceğim, etrafıma baktığımda cihadın ne kadar güzel olduğunu görüyorum. Kenya'da canlı, benim içimde canlı... Cihadın kokusunu alıyorum. Artık şehadet zamanım geldi. İntihar yeleğimi almalıyım' ifadelerini kullandı. Daha önce evine düzenlenen baskında da bomba yapımında kullanılan materyaller ve cihat propaganda dokümanları bulunmuş ancak, İngiliz kadının kendisi gibi İngiltere vatandaşı olan El Kaide üyesi ikinci eşi Habib Salih tarafından olay yerinden kaçırıldığı ve şimdi de Kenya'nın merkezinde onunla birlikte gizli bir yerde yaşadığı sanılıyor.