BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Yaralı asker kelime-i şehadet getiriyordu

Uludere'de minibüsün devrilmesi sonucu 9 askerin şehit olduğu kazaya ilk koşan anne Emine Ürek'in antattıkları inanılmazdı.

Abone ol
Dizinde can veren askere oğlu gibi gözyaşı döken Ürek, yaralı askerin 'anne ölmek istemiyorum' sözlerini unutamıyor. Bir diğer askerde sürekli dua edip kelime-şehadet getirmiş.

8 ay önce oğlu Uludere'de F-16'lar tarafından bombalanan Emine Ürek, yalınayak askerleri kurtarmaya koştu. Kardeşliğin simgesi haline gelen Ürek, gazetesine konuştu. 

Minibüsün uçtuğu dere yatağından yaralı olarak çıkardıkları bir askerin 'Geçen yıl annemi kaybettim, ona kavuşacağım. Beni bir teyzenin yanına götürün' ifadeleri üzerine askerin başını dizine koyduğunu ve teselli etmeye çalıştığını anlatan anne Ürek yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

'ANNE ÖLMEK İSTEMİYORUM' DEDİ

"Onun elinden tuttum, gözlerime baktı. Elimi sıktı, 'Anne ölmek istemiyorum.' dedi. Ben o sırada onun gözlerine bakıyordum ama sanki oğlumu görüyordum. Ona dua ettim ve 'Sen de dua et.' dedim. Askerin de bir oğlu varmış. O da 'Allah beni oğluma bağışlasın.' dedi. Sürekli konuşturmaya çalıştım. Köyden gelen akrabalarımın sivil aracına bindirdik. Arabada başını dizime koydu. Alaydaki revire kadar elimi bırakmadı. O an ölüp ölüp diriliyordum. Allah'a dua ediyordum yaşasın diye. Revirde askerler hemen müdahale etti; ama maalesef vefat etti. Biz tekrar olay yerine geldik, diğer yaralılarla ilgilenmeye devam ettik."

BATIDA YAŞAYAN ANNE DE AYNI ŞEYİ YAPARDI

Dünyanın neresinde olursa olsun yaralı bir insanın yardımına koşulması gerektiğini söyleyen Emine Ürek, bir anne olarak insanlık görevini yerine getirdiğini vurguluyor. Ürek, "Bütün değerlerimiz, dinimiz bize yaralıya yardım edin diyor, Allah'ın verdiği canı almayın diyor. Ben üzerime düşeni yaptım. Batıda yaşayan bir anne de aynı şeyi yapardı. Bundan eminim. Ben insanlık adına yaptım." ifadelerini kullanıyor. 

SÖYLEDİĞİ ŞEHADETİ UNUTAMIYORUM

Koyunlarını sağmaya giderken kazaya denk geldiğini anlatan Emine Ürek'in eltisi Sabuha Ürek de, o an bütün işlerini bırakarak askerlerin yardımına koştuğunu söylüyor. Yaralı askerleri taşırken Uşaklı olduğunu öğrendiği bir askerin sürekli dua ettiğini anlatan Ürek o günü şu sözlerle anlatıyor:

"Yaralı asker sürekli dua ediyordu. Kelime-i şehadet getiriyordu. Askerlerin o hali yüreğimi yaktı, dünden beri gözüme uyku girmedi. O askerin öldüğünü öğrendim, yıkıldım. Son halini ve söylediği şehadeti unutamıyorum. Sürekli anne ve bacılarını düşündü. Benim nişanlı yeğenim 34 kişiyle birlikte bombalandı, öldürüldü. Ölümün acısını çok iyi biliyorum. Allah ailelerine sabır versin."