BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Yaralı asker dehşet anlarını böyle anlattı!

Bingöl-Muş karayolunda teröristlerce yapılan saldırıda yaralanan asker Abdulkadir Çetin, yaşadıklarını anlattı...

Abone ol

Bingöl-Muş Karayolunda 10 askerin şehit olduğu ve 70’e yakın askerin yaralandığı terör saldırısında bacağından yaralanarak gazi olan, Er Abdulkadir Çetin, saldırı ile ilgili yaşananları tüm çıplaklığıyla anlattı.

Hastanedeki tedavisinin bitmesinin ardından memleketi Adıyaman’a getirilen gazi Abdulkadir Çetin’e ziyaretçi akını yaşanıyor. AK Parti, CHP ve sivil toplum örgütlerinden bazı temsilciler gaziyi evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, CHP Milletvekili Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, gazi ve ailesini ziyaret etti.

TERÖRİSTLER YOLA DİZİLMİŞ BİZE ATEŞ AÇIYORLARDI

Terörist saldırıda sağ bacağından yaralanan gazi Er Abdulkadir Çetin, “Biz en öndeki araçtaydık ve araç komutanı bizimleydi. Tam rampayı çıkıyorduk; virajı alacaktık ki; baktık yanımızda o yolun kenarına teröristler dizilmişti. Yolun üstünde, 2 metre mesafeden bize ateş etmeye başladılar. Kurşunlar üstten, alttan, yağmur gibi geliyordu. Biz zar zor yaralı olarak kurtulduk. Kimisi ensesinden, kimisi kafasından, kimisi belinden herkes mermi yedi. Kimse kafasını kaldıramadı. O psikolojiden, o korkudan şoka girmiştik. Şehit olanları ben görmedim. Şehit olanlar arkamızdaki araçtaydı. O büyük otobüs vardı 403 onlar onun içindeydi. Zaten bizde o virajı aldık roketle o arkadaki araca attılar” dedi.

Baba Mehmet Çetin ise, oğlunun sağ salim kurtulmasına sevindiğini fakat şehitlerin olmasına çok üzüldüğünü belirterek, “Allah’a hamd olsun sağ selamet kurtuldu. Şehitlerimize Allah’tan rağmen, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepsi bizim çocuklarımız. Yabancı hiç kimse yok. Yani boşu boşuna bu evlatlarımız şehit oluyor” dedi.