BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yaptığı konuşma siyasi’’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün akşam gerçekleştirilen Büyük Taarruz kutlama törenlerinde yaşanan kavganın ardından C...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün akşam gerçekleştirilen Büyük Taarruz kutlama törenlerinde yaşanan kavganın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Emniyet teşkilatımızdan gitsin hakikati öğrensin, hareketi onların başlattığını lütfen gitsin öğrensin. Kendisi törende siyasi bir konuşma yapmasına rağmen, biz Afyonkarahisarlılar olarak onlara yine de gereken misafirperverliği gösterdik” dedi.
Orman ve Su İşleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Zafer Etkinlikleri kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da, bugün gerçekleştirilen ‘Zafer Halk Yürüyüşü’ne katıldı. Yürüyüş öncesinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu da ziyaret eden Bakan Eroğlu, buradan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin dün akşam Şuhut Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen Büyük Taarruz Kutlama törenlerinde CHP’li grup ile AK Partili grup arasında yaşanan kavgayı hatırlatması ve kavga ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, ‘Kavgaya karışanlar tarihlerini bilmeyenlerdir’ söylemi ile ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu sert çıkarak şunları söyledi:

’’KENDİSİ SİYASİ BİR KONUŞMA YAPTI’’
“Emniyete teşkilatımızı sorduğun zaman onların tarafından gelenlerin şişe attığını, hareketin onların başlattığını lütfen emniyet teşkilatımızdan öğrensin, hakikati öğrensin. Biz Şuhutlular Afyonkarahisarlılar misafirperveriz. Bizim üzerimize gelmedikçe bir şey yapmayız kusura bakmasın. Herhalde gelen bazı gruplar şişe attılar ve tahrik ettiler. Ama büyümeden önlendi. Polisimiz hemen onları aldı. Hiçbir şey olmadı. Kaldı ki kusura bakmasın Afyonkarahisarlılar ona misafirperverlik gösterdi. Kendisi konuşma yaptı ve siyasi bir konuşma yaptı. Ben de konuşma yaptım ama siyasi bir konuşma yapmadım. Bir noktada o siyasi bir konuşma yaptı. Ama ona rağmen biz katıldıkları için onlara teşekkür ettik, bütün milletvekillerinin elini sıktık ve uğurladık. Daha ne yapacaktık. Bunlar önemli konular değil, lütfen zafere odaklanalım.”

KORTEJ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Zafer Halk Yürüyüşü’nün başladığı hükümet konağı önüne geçti. Burada kortejle birlikte yürüyen Bakan Eroğlu, korteji izleyen vatandaşlara da çiçek attı. Endonezya, Romanya, Bulgaristan ve Azerbaycan gibi dünyanın farklı ülkelerinden temsilen öğrencilerinde folklor kıyafetleri ile katıldığı yürüyüş birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, özellikle Endonezyalı grubun gerçekleştirdiği milli dansları katılımcılara tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. Mehteran takımının başını çektiği yürüyüş, Yoğurt Pazarı Kavşağı’nda sona erdi.
(İHA)