BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yanlız kalan çocuğun feci ölümü

Annesi komşuya kadar gitti evde yangın çıktı. Evde tek başına kalan 5 yaşındaki çocuk, feci şekilde can verdi.

Abone ol

Çorum'da bir evde çıkan yangında 5 yaşındaki çocuk dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Ailesi tarafından evde yalnız bırakılan çocuğun çakmakla oynarken yangın çıkardığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre olay Gülabibey Mahallesi Ekin 3. Sokak'ta bulunan Şahin Apartmanı'nın bodrum katında meydana geldi. Apartman görevlisi olduğu öğrenilen Şaban Çavdar'ın evindeki yangını fark eden komşuları hemen itfaiyeye haber verdi. Çocuk odasında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri diğer odalara yayılmadan kontrol altına aldı. Bu sırada evin içerisinde bir çocuğun bulunduğunun söylenmesi üzerine itfaiyeciler, oksijen tüpleriyle yoğun dumanın olduğu odaya girdi.

AMBULANSIN KAPISI AÇILMADI

Yaptıkları ilk aramada odanın içerisinde kimseyi bulamayan itfaiye ekipleri, ikinci aramada 5 yaşındaki Sefa Çavdar'ı evin kilerinde baygın halde buldu. Yaklaşık 15 dakika yoğun dumanın arasında kalan küçük çocuk, hemen ambulansa götürüldü. Bu sırada anahtarları içeride unutan ambulans sürücüsü, kapıların kilitlenmesi nedeniyle ambulansın sürücü kabinine binemedi.

Sürücünün kapıyı bir türlü açamaması üzerine olay yerinde bulunan bir vatandaş, yerden aldığı taşla ambulansın ön tarafındaki camı kırdı. Daha sonra Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük Sefa'nın cansız bedeni gözyaşları arasında morga götürüldü.

Çocuğunu tek başına evde bırakarak komşuya gittiği iddia edilen anne Gülizar Çavdar, acı haberi aldığı hastanede fenalık geçirdi. Çocuğunun ardından ağıtlar yakan kadını yakınları güçlükle teselli etti.

Evde yalnız kalan küçük çocuğun kibritle oynaması sonucu çıkan yangının bir anda büyüdüğü öğrenildi. Küçük Sefa'nın korkarak kilere saklandığı ve bu nedenle itfaiye ekiplerinin küçük çocuğa geç ulaştığı bildirildi.